Pasha ja perunalimppukeksit

Pasha on ehdottomasti pääsiäisen odotetuimpia jälkiruokia. Uotilan pashamousse tarjoillaan karamellisoitujen perunalimppukeksien kera!

  • Jälkiruoka
  • Juhla
  • Perunalimppu

Ainekset

  • keltuainen2 kpl 
  • sokeria1 ⅕ dl 
  • maustamatonta maitorahkaa500 g 
  • smetanaa1 ½ dl 
  • vaniljasokeria1 tl 
  • mantelijauhetta3 rkl 
  • sitruunan kuori½-1 
  • appelsiinin kuori½ 
  • liivatelehteä
  • Tomusokeria
  • Perunalimppuviipaleita

Valmistusohjeet

  1. Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes vaahto osoittaa kypsymisen merkkejä eli se on kuohkeaa ja alkaa pysyä kasassa. Vesihauteen vesi saa olla höyryävää muttei kiehuvaa.
  2. Ota kulho pois liedeltä ja jäähdytä vaahto kylmällä alustalla vatkaten (voit käyttää esim. jääpetiä kulhon alla), lisää vaniljasokeri. Sekoita sitten rahka ja smetana joukkoon, sekä raastettu sitrushedelmienkuori. Lisää mantelijauhe (allergikot voivat jättää mantelin pois). Sulata liivate pienessä määrässä lämmintä nestettä ja sekoita se hyvin massan joukkoon.
  3. Tarjoile karamellisoitujen perunalimppukeksien kera.
  4. Asettele perunalimppuviipaleet leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Sirottele tomusokea limppuviipaleiden päälle ja paahda tomusokeri rapeahkoksi uunin ylävastuksilla. Karamellisoituminen kestää noin 3-4 minuuttia 220 asteessa, aika on viitteellinen uunin vastuksien tehosta riippuen.
  5. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu