Juustokakku

Juustokakku

Juustokakku maistuu hetkessä kuin hetkessä. Tiesitkö, että leivästä saa tehtyä myös herkullisen muromaisen pohjan juustokakulle? Aina ei siis tarvitse lisätä keksipakettia ostoslistalle jos kakkunälkä yllättää.

  • Juhla
  • Munaton
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

  • Saaristolaislimppuviipaleita (ei kantapaloja)6 kpl
  • voita75 g
  • sokeria0,5 dl
  • sokeria1 ¾ dl
  • vispikermaa4 dl
  • maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)300 g
  • limeä2 kpl
  • liivatelehtiä5 kpl
  • erilaisia hedelmiä tai marjoja (Reseptissä käytetty appelsiinia, ananasta, kiiviä, passionhedelmää, vadelmia, mansikkaa) Koristele halutessasi mintunlehdillä ja syötävillä kukilla esimerkiksi orvokeilla500 g

Valmistusohjeet

  1. Murenna saaristolaislimppuviipaleet pieneksi muruseksi leivinpaperin päälle uunipellille. Laita leivänmurut kuivumaan 100-asteiseen uuniin 60-70 minuutiksi kiertoilmalle. Availe uuninluukkua välillä, jotta kosteus poistuu uunista. (Mikäli leipä on todella tuoretta, saattaa kuivausaika olla 10-15 minuuttia pidempi).
  2. Anna leivänmurujen jäähtyä uuninpellillä huoneenlämpöisiksi. Jauha leivänmurut tehosekoittimessa hienoksi jauhoksi.
  3. Sulata voi kattilassa ja kun voi on sulanut, sekoita sokeri sen joukkoon. Kaada seos jauhettujen leipämurujen päälle ja sekoita tasaiseksi.
  4. Painele muroseos irtopohjalliseen kakkuvuokaan, kakkuvuoan pohjalle kannattaa ensin laittaa leivinpaperi, jotta kakun irrottaminen on helpompaa.
  5. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi ja puolita limehedelmät, purista limehedelmien mehu tuorejuuston joukkoon. Sekoita kermavaahto ja tuorejuusto keskenään yhdeksi tasaiseksi massaksi.
  6. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne kattilaan, lämmitä miedolla lämmöllä niin että liivatteet sulavat. Nostele kakun täytettä 5 ruokalusikallista sekoittamalla liivatteen joukkoon, lisää liivateseos kakkutäytteen joukkoon kokoajan täytettä samalla kevyesti sekoittaen (näin liivate sekoittuu tasaisesti koko kakkumassaan, eikä liivate mene kokkareiseksi)
  7. Nostele täyte kakkupohjan päälle ja laita kakku kelmulla peiteltynä jääkaappiin jähmettymään (min. 4h).
  8. Kakun jähmettyessä leikkaa päälle erilaisia hedelmiä, appelsiineja käytettäessä ne kannattaa kuoria veitsellä, jotta niiden syöminen on helpompaa. Nostele valitsemasi marjat ja hedelmät kakun päälle ennen tarjoilua.

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu

RESEPTIT SAARISTOLAISLIMPUSTA

LISÄÄ TÄMÄN KALTAISIA RESEPTEJÄ