Pieni suolainen on aina sopivaa tarjottavaa. Esimerkiksi illanistujaisiin tai viikonlopun elokuvahetkiin. Trendikkäät voileipätäytteet tarjoillaan Uotilan limppujen kanssa, joista jokainen voi koota oman suosikkinsa!
100% Kauraleipä
Alkuruoka
Juhla
Maalaisruislimppu
Perunalimppu
Saaristolaislimppu
Jaa:
Ainekset
katkarapuja4 dl
täysmajoneesia1 ½ dl
hienonnettua tilliä2 rkl
sitruunan kuori raastettuna½
Valkopippuria ja tarvittaessa suolaa
lohta200 g
merisuolaa2 g
sipuli½
hienonnettua tilliä1 rkl
sitruunan kuori raastettuna½
Valkopippuria
(½ dl täysmajoneesia)
sienikuutioita350 g
kylmäsavuporoa150 g
smetanaa (1 ½ dl)1 prk
emmental juustoraastetta2 dl
täysmajoneesia1-1 ½ dl
Valmistusohjeet
Valuta katkaravut hyvin, ettei niihin jää nestettä. Sekoita muut ainekset joukkoon ja mausta valkopippurilla, sekä tarvittaessa suolalla. Täyte sopii loistavasti Kauraleivän ja Saaristolaislimpun kanssa.
Pilko lohi pieniksi kuutioiksi ja mausta se suolalla jo edellisenä päivänä. Laita lohikuutiot ilmatiiviissä rasiassa jääkaappiin graavaantumaan. Pilko sipuli hyvin pieneksi kuutioksi ja lisää se tillin kanssa tarjoilupäivänä graavilohikuutioiden joukkoon. Lisää myös raastettu sitruunankuori joukkoon. Mausta massa valkopippurilla. (Halutessasi majoneesipohjaisen täytteen lisää myös majoneesi). Täyte sopii Maalaisruislimpun, Saaristolaislimpun ja Kauraleivän kanssa.
Huuhdo suolasienet muutamaan kertaan, mikäli sienet ovat hyvin suolaisia. Valuta sienet hyvin kuiviksi. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään, majoneesia lukuunottamatta. Majoneesin määrä riippuu sienien kosteudesta, jolloin se on hyvä lisätä kahdessa erässä. Mausta täyte mustapippurilla.
Vinkki! Täytteestä voit tehdä myös kasvisversion, jättämällä poron pois reseptistä, tuolloin majoneesin tai smetanan määrää kannattaa myös hieman vähentää. Täyte sopii Perunalimpun ja Saaristolaislimpun kanssa erityisen hyvin.