voileipätäytteitä

Voileipätäytteitä

Erilaiset voileipätäytteet sopivat hyvin esimerkiksi illanistujaisiin tai viikonlopun elokuvahetkiin. Voileipätäytteet tarjoillaan Uotilan leipien kanssa, joista jokainen voi koota oman suosikkinsa!

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Maalaisruislimppu
  • Perunalimppu
  • Saaristolaislimppu
  • Superi 100% Kaura

Ainekset

  • katkarapuja360 g
  • täysmajoneesia4 rkl
  • hienonnettua tilliä2 rkl 
  • sitruunan kuori raastettuna1
  • sitruunanmehua2 tl
  • 4 rouhaisua valkopippuria myllystä
  • (2-4 rouhaisua merisuolaa myllystä)
  • lohta200 g 
  • hienoa merisuolaa2 g 
  • sipuli½ 
  • hienonnettua tilliä1 rkl 
  • sitruunan kuori raastettuna½ 
  • 2 rouhaisua valkopippuria myllystä
  • tuoreita suppilovahveroita1 l
  • rypsiöljyä2 rkl
  • 6-8 rouhaisua merisuolaa myllystä
  • (tarjoiluun maustamatonta tuorejuustoa)

Valmistusohjeet

  1. Valuta jääkaapissa sulatetut katkaravut hyvin, ettei niihin jää nestettä. Sekoita muut ainekset joukkoon ja mausta valkopippurilla, sekä tarvittaessa suolalla. Täyte sopii loistavasti kauraleivän tai Saaristolaislimpun kanssa.
  2. Pilko lohi pieniksi kuutioiksi ja mausta se merisuolalla jo edellisenä päivänä. Laita lohikuutiot ilmatiiviissä rasiassa jääkaappiin graavaantumaan. Pilko sipuli hyvin pieneksi kuutioksi ja lisää se tillin kanssa tarjoilupäivänä graavilohikuutioiden joukkoon. Lisää myös raastettu sitruunankuori joukkoon. Mausta massa valkopippurilla. Täyte sopii Maalaisruislimpun, kauraleivän ja Saaristolaislimpun kanssa.
  3. Laita sienet kuumalle pannulle rypsiöljyn kanssa. Paista sieniä niin että niistä lähtee iso osa nestettä ja osa sienistä on rapsakoita. Mausta sienet suolalla ja nostele leipäviipaleen päälle. Paistetut suppilovahverot sopivat hyvin tuorejuuston kanssa nautittaviksi. Täyte sopii Perunalimpun ja Saaristolaislimpun kanssa erityisen hyvin.
  4. Reseptit ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu