Perunalimppu

Aito Pälkäneen Perunalimppu

Hämäläinen perinneleipä

Perunalimppu on turvallinen ja perinteinen valinta meille kaikille jotka haluamme nauttia maukkaasta, terveellisestä ja puhtaasta leivästä. Muutimme perunalimpun reseptiä lisäämällä taikinaan entistä enemmän perunaa, mikä tekee limpusta vielä mehukkaamman leivän.

Tuotteemme maun salaisuus piilee aikaa ja vaivaa vaativassa hapanimellytyksessä. Aidon hämäläisen perinneleivän leivontaan käytetään aitoa Pietilän perunaa Hattulasta ja vakuudeksi siitä, leivästä saattaa löytyä jokunen palanen aitoa perunaa – aivan kuten silloin ennen…

Maista niin muistat!

Uotilan Perunalimppu

Potatislimpa

Lisä- ja säilöntäaineeton, runsaskuituinen ja maidoton

450 g (viipaleita 16kpl/paketti)

Ainesosat

TäysjyväRUISjauho, vesi, hiivaleipäVEHNÄjauho, peruna (14,7 %), siirappi, RUISmallas, hiiva ja jodioitu suola.

Leivontaan käytetyistä viljoista on 73 % ruista.

Ravintosisältö 100 g 1 viipale (25 g)
Energia 1102 kj/263 kcal 309 kj/74 kcal
Rasvaa 1,7 0,5
joista tyydyttynyttä 0,2 0,06
Hiilihydraatit 49 14
josta sokereita 9,4 2,6
Ravintokuitu 9,9 2,8
Proteiini 5 1,4
Suola 0,8 0,22

Tuote on maidoton.

Tuote on valmistettu linjalla, missä käsitellään myös muita viljoja.

Perunalimpun tarina

Hämeessä on historiallisesti osattu juhlia hyvän ruuan kera. Juhla-aikaan pöytiin nostettiin parasta, mitä talosta löytyi – olipa kyse lihoista, astioista tai leivästä.

Juhlien aikaan kylien hämäläisemännät tekivät perinteisestä maalaisruisleivästä juhlavamman version lisäämällä leipätaikinaan keitettyjä perunanpaloja. Huolellinen hapanimellytys, aito peruna ja reilu ruis muodostavat makuelämyksen, joka yhdistää sukupolvia.

Uotilan leipomon perustajan Hilma Uotilan ansiosta aidosta pälkäneläisestä perinneherkusta on saatu nauttia myös Hämeen ulkopuolella. Uotilan Perunalimpussa maistuu juhla myös arkena.

Hyvinvointia perunalimpusta

Monta hyvää syytä nauttia Uotilan Perunalimpusta.

Aidosta perunasta

Uotilan Aidon Pälkäneen perunalimpun raaka-aineena käytämme aitoa suomalaista perunaa. Peruna tulee leipäämme suoraan viljelijältä, jonka jälkeen me vain keitämme sen vedessä, niin ettei edes suolaa lisätä.

Vakuudeksi tästä aitoudesta leivän joukosta saattaakin löytyä myös joku palanen aitoa perunaa… aivan kuten silloin ennenkin.

Runsaskuituinen, kuitua 9,9 g

Riittävällä kuidun saannilla on elimistölle monipuolinen ja tärkeä vaikutus. Meillä tuotteemme ovat runsaskuituisia. Runsaskuituisissa perunalimpuissammekin käytetään vehnänä nimenomaan hiivaleipävehnäjauhoa jossa on mukana kuiturikkaat kuoriosat.

Lisää ajantasaista tietoa kuiduista ja niiden terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Säilöntäaineeton

Säilöntäaineeton tuotanto on leipomomme suurimpia haasteita. Panostamme luonnolliseen puhtauteen sekä äärirajoille vietyyn hygieniaan, joka vaatii jatkuvaa seurantaa sekä menetelmien jatkuvaa kehittämistä. Leipomossamme kaikki toiminta uunilta pakkaukseen asti tapahtuu korkean hygienian puhdastiloissa.

Lisäaineeton

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Maidoton

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Vegaaninen

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Reseptejä Perunalimpusta