Perunalimppu

Perunalimppu on turvallinen ja perinteinen valinta meille kaikille jotka haluamme nauttia maukkaasta, terveellisestä ja puhtaasta leivästä. Olemme päivittäneet perunalimpun reseptiä lisäämällä taikinaan entistä enemmän perunaa, mikä tekee limpusta entistä mehukkaamman leivän.

Tuotteemme maun salaisuus piilee aikaa ja vaivaa vaativassa hapanimellytyksessä. Aidon hämäläisen perinneleivän leivontaan käytetään reilusti aitoa Pälkäneen perunaa. Vakuudeksi siitä leivästä saattaa löytyä jokunen palanen aitoa perunaa – aivan kuten silloin ennen…

Katso reseptit

Uotilan Perunalimppu

Potatislimpa
Lisä- ja säilöntäaineeton, runsaskuituinen ja maidoton.

Pakkauskoko: 450 g (viipaleita 16 kpl/paketti)

Ainesosat: TäysjyväRUISjauho, vesi, hiivaleipäVEHNÄjauho, peruna (14,7 %), siirappi, RUISmallas, hiiva ja jodioitu suola.

Leivontaan käytetyistä viljoista on 73 % ruista.

Ravintosisältö100 g1 viipale (25 g)
Energia1102 kj/263 kcal309 kj/74 kcal
Rasvaa1,70,5
joista tyydyttynyttä0,20,06
Hiilihydraatit49 14
josta sokereita9,42,6
Ravintokuitu9,92,8
Proteiini5,01,4
Suola0,80,22

Tuote on maidoton.
Tuote on valmistettu linjalla, missä käsitellään myös muita viljoja.

Hyvinvointia perunalimpusta

Monta hyvää syytä nauttia Uotilan Perunalimpusta.

Uotilan Aidon Pälkäneen perunalimpun raaka-aineena käytämme aitoa suomalaista perunaa. Peruna tulee leipäämme suoraan viljelijältä, jonka jälkeen me vain keitämme sen vedessä, niin ettei edes suolaa lisätä.

Vakuudeksi tästä aitoudesta leivän joukosta saattaakin löytyä myös joku palanen aitoa perunaa… aivan kuten silloin ennenkin.

Riittävällä kuidun saannilla on elimistölle monipuolinen ja tärkeä vaikutus. Meillä tuotteemme ovat runsaskuituisia. Runsaskuituisissa perunalimpuissammekin käytetään vehnänä nimenomaan hiivaleipävehnäjauhoa jossa on mukana kuiturikkaat kuoriosat.

Lisää ajantasaista tietoa kuiduista ja niiden terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Säilöntäaineeton tuotanto on leipomomme suurimpia haasteita. Panostamme luonnolliseen puhtauteen sekä äärirajoille vietyyn hygieniaan, joka vaatii jatkuvaa seurantaa sekä menetelmien jatkuvaa kehittämistä. Leipomossamme kaikki toiminta uunilta pakkaukseen asti tapahtuu korkean hygienian puhdastiloissa.

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa, eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Perunalimpun tarina

Hämeessä on historiallisesti osattu juhlia hyvän ruuan kera. Juhla-aikaan pöytiin nostettiin parasta, mitä talosta löytyi – olipa kyse lihoista, astioista tai leivästä.

Juhlien aikaan kylien hämäläisemännät tekivät perinteisestä maalaisruisleivästä juhlavamman version lisäämällä leipätaikinaan keitettyjä perunanpaloja. Huolellinen hapanimellytys, aito peruna ja reilu ruis muodostavat makuelämyksen, joka yhdistää sukupolvia.

Uotilan leipomon perustajan Hilma Uotilan ansiosta aidosta pälkäneläisestä perinneherkusta on saatu nauttia myös Hämeen ulkopuolella. Uotilan Perunalimpussa maistuu juhla myös arkena.

Reseptejä perunalimpusta