Saaristolaislimppu

Sanotaan, että hyvä leipä kruunaa aterian. Siksi leivoimme saaristolaisleivän joka sopii parhaimpiinkin juhlapöytiin. Rukiinen herkkumme saa täyteläisen makunsa aidosta appelsiininkuorihillosta. Uotilan Saaristolaisleipä on loistava makupari esimerkiksi viinin ja kalaruokien kanssa. Tämä päivitetty klassikko on leivottu aitoon taikinajuureen sekä paistettu avoliekissä. Mainittakoon myös, että leipä voitti makutestin (Foodwest 1/2020) selkeästi, verrokkina markkinoiden myydyin saaristolaisleipä.

Tämän leivän muodossa toivomme sinulle puhtaita makuelämyksiä hyvän ruoan parissa.

Katso reseptit

Uotilan Saaristolaislimppu

Skärgårdslimpa
Lisä- ja säilöntäaineeton, maidoton, runsaskuituinen, voimakassuolainen.

Pakkauskoko: 400 g (viipaleita 16 kpl/paketti)

Ainesosat: Vesi, täysjyväRUISjauho, hiivaleipäVEHNÄjauho, siirappi, appelsiinikuorihillo (sokeri, appelsiini, vesi, maissitärkkelys), kaljamallas, perunahiutale, hiiva ja jodioitu suola

Ravintosisältö100 g1 viipale (26 g)
Energia1075 kj (254 kcal)280 kj (66 kcal)
Rasvaa1,10,3
joista tyydyttynyttä0,20,05
Hiilihydraatit5214
josta sokereita194,9
Ravintokuitu7,11,8
Proteiini6,21,6
Suola1,30,3

Tuote on maidoton.
Tuote on valmistettu linjalla, missä käsitellään myös muita viljoja.

Hyvinvointia Saaristolaislimpusta

Monta hyvää syytä nauttia Uotilan Saaristolaislimppua.

Ruista ja sen terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti monelta eri kannalta. Rukiin on todettu vaikuttavan ennaltaehkäisevästi mm. diabetekseen, ummetukseen ja erilaisiin syöpiin sekä auttavan laihdutuksessa.

Lisää ajantasaista tietoa rukiista ja sen terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Riittävällä kuidun saannilla on elimistölle monipuolinen ja tärkeä vaikutus. Meillä tuotteemme ovat runsaskuituisia. Saaristolaislimpun kuitupitoisuus on 7,1 %.

Lisää ajantasaista tietoa kuiduista ja niiden terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Säilöntäaineeton tuotanto on leipomomme suurimpia haasteita. Panostamme luonnolliseen puhtauteen sekä äärirajoille vietyyn hygieniaan, joka vaatii jatkuvaa seurantaa sekä menetelmien jatkuvaa kehittämistä. Leipomossamme kaikki toiminta uunilta pakkaukseen asti tapahtuu korkean hygienian puhdastiloissa.

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa, eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Saaristolaislimpun tarina

Vuodenajat näyttävät saaristossa aina äärimuotojaan. Kesäisessä auringossa kimalteleva ulappa taittaa kauniisti rannan harmaan kallion ja vihreän metsän värejä. Talvella taas ei mereltä vihmova tuuli päästä saaristolaista helpolla. Juhlapöytä on saaristossa kuitenkin aina osattu laittaa runsaaksi ja herkkuja notkuvaksi vuodenajasta riippumatta.

Hienostuneen reseptin mukaan leivottu saaristolaislimppu on yksi pitopöydän tärkeimpiä elementtejä. Se kokoaa runsaat antimet yhteen täydelliseksi ateriaksi. Avotulta käytettiin entisaikaan merkkinä, jonka avulla merenkulkijat osasivat suunnistaa saaristossa. Liekin kosketuksen voi tuntea myös saaristolaislimpun rapeassa pinnassa, joka antaa suunnan kohti juhlallista makuelämystä. Appelsiinikuorihillon antama vivahteikas aromi taas kuiskuttaa makean tuulahduksen meren takaa, kaukaisesta maasta.

Samalla kun tuvan lämmössä tarjotaan saaristolaislimppua, kietaisee apajilta palaileva kalastaja repustaan eväsleivän. Nauru ja iloinen puheensorina täyttää tuvan. Kalastajan suunpielet nousevat vienoon hymyyn hampaiden iskeytyessä limppuun.

Näin on saaristossa tehty aina.

Reseptejä saaristolaislimpusta