fetaoliviivoileipakakku

Feta-oliivi voileipäkakku

Voileipäkakun voi tehdä myös itselleen, eikä vain juhlia varten. Herkuttelehan nyt vaikka viikonlopun kunniaksi tai tee jokaiselle perheenjäsenelle oma voileipäkakku!

  • Juhla
  • Saaristolaislimppu
  • Superi 100% Kaura

Ainekset

  • Saaristolaislimppua (per voileipäkakku)4 viipaletta
  • Superi 100% kauraleipää (per voileipäkakku)4 viipaletta
  • Vichy vettä (per voileipäkakku)3-5 rkl
  • kypsäksi paistettua broileria (miedosti suolattua)100 g
  • mascarpone tuorejuustoa150 g
  • ½ sitruunan kuori
  • sitruunanmehua15 g
  • 4 rouhaisua merisuolaa myllystä
  • punainen paprika1 kpl
  • 4 rouhaisua merisuolaa myllystä
  • oliiviöljyä1 rkl
  • valkosipulituorejuustoa (esim. Viola)100g
  • fetajuustoa100 g
  • vihreitä kivettömiä oliiveja50 g
  • turkkilaista jogurttia (Salakis)150 g

Valmistusohjeet

  1. Valmista voileipäkakun täytteet ensin, ne voit tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Siveltele leipäviipaleet vichyllä pullasudin avulla kevyesti kummaltakin puolen leipäviipaletta.
  2. Ota ensin kostutetut saaristolaislimpun viipaleet ja nostele fetatäytettä 2 rkl leipäsiivun päälle.
  3. Nosta toiset saaristolaislimppuviipaleet päälle ja nostele 2 rkl paprikatäytettä leipäsiivun päälle.
  4. Nostele edellisen täytteen päälle kauraleipäviipaleet ja lisää kana-mascarponetäyte kauraleipäviipaleiden päälle.
  5. Laita vielä viimeisenä kauraleipäviipaleet päällimmäiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kelmulla peiteltynä muutaman tunnin. Koristele mieluiseksi kasviksilla ja salaatilla juuri ennen tarjoilua.
  6. Kana-mascarponetäyte
  7. Pilko kypsennetty broileri kuutioiksi ja laita kulhoon, nostele joukkoon mascarpone. Raasta sitruunankuori joukkoon ja puristettu sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi massaksi ja mausta vielä suolalla. Säilytä jääkaapissa kannellisessa rasiassa käyttöön asti.
  8. Paprikatäyte
  9. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja laita ne lasiseen uunivuokaan. Sekoita oliiviöljy, sekä suola paprikakuutioihin ja laita vuoka 220-asteiseen uuniin. Paahda paprikoita noin 30 minuuttia, jolloin ne ovat hyvin pehmenneet. Jäähdytä paprikakuutiot ja sekoita ne valkosipulituorejuuston kanssa tasaiseksi. Säilytä jääkaapissa kannellisessa rasiassa käyttöön asti.
  10. Fetatäyte
  11. Murenna fetajuusto kulhoon pieniksi murusiksi. Leikkaa oliivit renkaiksi tai rouheiksi palasiksi, sekoita oliivit ja turkkilainen jogurtti fetan kanssa yhdeksi massaksi. Säilytä jääkaapissa kannellisessa rasiassa käyttöön asti.

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu