Juhlava skagen

Klassinen skagen on leipä joka käy moneen juhlaan ympärivuoden. Juhlavamman version siitä saa lisäämällä joukkoon mätiä.

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

5 annosta
  • katkarapuja 150 g (n. 2 dl)
  • täysmajoneesia0,5 dl (50g)
  • ranskankermaa1 rkl (25g)
  • tuoretta tilliä1 rkl
  • sitruunanmehua2 tl
  • lohen tai kirjolohenmätiä 2 rkl (30g)
  • Valkopippuria ja tarvittaessa hienoa merisuolaa
  • Saaristolaisleipäviipaleita
  • Frisee- tai jääsalaattia
  • Skagenmassaa
  • Koristeluun: Lohen mätiä ja tilliä

Valmistusohjeet

  1. Valuta katkaravut hyvin, ja painele kevyesti siivilää vasten ettei katkarapuihin jää nestettä. Mikäli käytät pakastekatkarapuja ja pakastemätiä anna niiden sulaa yön yli jääkaapissa, kelmulla peiteltynä. Valuta katkaravut huolella tämän jälkeen. Pakastemäti kannattaa valuttaa suodatinpaperin läpi siivilässä ja peittää kulho kelmulla.
  2. Pienennä katkaravut veitsellä pienemmäksi.
  3. Sekoita täysmajoneesi ja ranskankerma joukkoon ja mausta sitruunamehulla, sekä tillillä.
  4. Lisää skageniin lopuksi valutettu mäti. Tarkista maku, monesti mäti on suolaista, jolloin lisää suolaa ei välttämättä enää tarvita maustamiseen. Täyte sopii loistavasti Saaristolaisleivän kanssa.
  5. Laita leipäsiivun päälle salaatinlehti ja nostele lusikalla reilusti täytettä juuri ennen tarjoilua. Koristele lohenmädillä ja tillillä.

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu