Maistuvampi pottuleipä

Suomalaisten suosikki juures, peruna sopii täydellisesti myös leivän päälle, salaatin muodossa. Leivästä saa juhlavamman näköisen pienillä konsteilla ja myös perheen pienimmät pitävät tästä.

  • Juhla
  • Perunalimppu
  • Välipala

Ainekset

  • Uotilan Perunalimppu leipäviipale
  • Levite
  • Keitettyä perunaa4
  • Hienoksi kuutioitu sipuli1
  • Majoneesia½ dl
  • Kermaviiliä½ dl
  • Sitruunamehua2 rl
  • Sokeria2 rl
  • Suolaa ja pippuria
  • Koristeluun: ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Aloita perunasalaatin teolla.
  2. Sekoita ensin kaikki nesteet keskenään ja lisää sen jälkeen kuutioidut perunat (voivat olla aika ronskeja paloja) ja kuutioitu sipuli.
  3. Anna mieluiten salaatin maustua rauhassa vaikka muutaman tunnin tai jopa yön yli.
  4. Lisää perunasalaatti leivän päälle pyöreää muottia apuna käyttäen, koska näin saat leivästä paljon näyttävämmän.
  5. Koristele lopuksi koko komistus ruohosipulilla.
  6. Resepti ja kuva: Thomas S.

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu