Hummus

Hummus

Hummus on mukavaa vaihtelua leivän päälle ja se kannattaa ehdottomasti valmistaa alusta asti itse. Hummuksen lisäksi leivän päälle ei tarvitse välttämättä mitään muuta. Kuitenkin raikkaat kasvikset ja juurekset sopivat tähänkin oikein hyvin.

  • Aamupala
  • Iltapala
  • Perunalimppu
  • Välipala

Ainekset

  • kikherneitä (kuivattuina)6 dl
  • seesamin siemeniä1 dl
  • suolaa1,5 tl
  • valkosipulin kynttä2 kpl
  • oliiviöljyä (extra virgin)1,5 dl
  • sitruunamehua2 rkl
  • sitruunankuori raastettuna½
  • keitinlientä2-2,5 dl

Valmistusohjeet

  1. Laita kikherneet kannelliseen astiaan ja kaada päälle reilusti kylmää vettä. Anna kikherneiden turvota jääkaapissa yön yli. Kaada liotusvesi pois ja laita kikherneet laakeaan kattilaan. Lisää reilusti raikasta vettä kikherneiden päälle. Kiehauta kikherneitä 15minuuttia ja lisää suola, anna kiehua hiljalleen kannen alla noin kaksi tuntia, tarkista välillä että vettä on varmasti riittävästi ja lisää sitä tarvittaessa. Sammuta liesi ja lisää kuoritut valkosipulinkynnet hautumaan puoleksi tunniksi kikherneiden kanssa. Kaada keitinliemi erilliseen astiaan (älä kaada keitinlientä vielä pois).
  2. Soseuta kikherneet, valkosipulinkynnet, seesaminsiemenet ja oliiviöljy tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää keitinlientä joukkoon ja mausta massa vielä sitruunamehulla, sekä sitruunankuorella. Sopii nautittavaksi kaikkien Uotilan leipien kanssa, nauti vaikka perunalimppuviipaleiden päällä!
  3. Vinkki säilytykseen! Kun hummus on valmis, laita hummus suoraan puhtaaseen kannelliseen rasiaan ja kaada pinnalle vielä reilusti oliiviöljyä suojaamaan mahdolliselta kuivumiselta, säilytä jääkaapissa.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu