Täysrukiinen reikäleipä

Uotilan Reikäleipä leivotaan perinteitä kunnioittaen ja siksi se on turvallinen valinta kaikille meille, jotka haluamme syödä terveellistä, turvallista ja puhdasta perinteistä ruisleipää.

Uotilan alkuperäisen Täysrukiisen Reikäleivän rehellinen ja aito maku syntyy hapattamalla ja nostattamalla taikina ilman leivinhiivaa perinteisesti taikinajuuren avulla. Reikäleivän leivontaan on siis käytetty vain täysjyväruista, vettä ja suolaa – Aivan kuten silloin ennen…

Myyntipaikat:

Pälkäne: K-Supermarket Pälkäne, S-Market Pälkäne, K-Market Järvikansa, Aapiskukko

Prisma Kangasala

Tampere: Prisma Linnainmaa, Prisma Koivistonkylä, Prisma Lielahti, Prisma Kaleva, K-Citymarket Lielahti

Prisma Pirkkala

Hämeenlinna: Prisma, S-Market Goodman, K-Citymarket Tiiriö

Uotilan Täysrukiinen Reikäleipä

Fullkornsrågbröd
Lisä- ja säilöntäaineeton, leivinhiivaton, runsaskuituinen ja maidoton

Pakkauskoko: 320 g

Ainesosat:
TäysjyväRUISjauho ja -jyvät (65 %), vesi ja jodioitu suola.

Leivontaan käytetyistä viljoista (jauhot ja jyvät) on 100 % ruista.

Ravintosisältö100 g
Energia808 kj/193 kcal
Rasvaa1,4
joista tyydyttynyttä0,2
Hiilihydraatit34
josta sokereita0,6
Ravintokuitu11
Proteiini3,5
Suola1,0

Tuote on maidoton.
Tuote on valmistettu linjalla, missä käsitellään myös muita viljoja.

Hyvinvointia täysrukiista

Monta hyvää syytä nauttia Uotilan Reikäleipää.

Ruista ja sen terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti monelta eri kannalta. Rukiin on todettu vaikuttavan ennaltaehkäisevästi mm. diabetekseen, ummetukseen ja erilaisiin syöpiin sekä auttavan laihdutuksessa.

Uotilan Täysrukiinen Reikäleipä on siis valmistettu perinteisesti vain kokojyvärukiista, vedestä ja ripauksesta suolaa. Leivontaan käyttämämme jauhot ovat 100 % täysjyväruista.

Perinteistä aitoa ruisleipää!

Lisää ajantasaista tietoa rukiista ja sen terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Riittävällä kuidun saannilla on elimistölle monipuolinen ja tärkeä vaikutus. Meillä tuotteemme ovat runsaskuituisia. Reikäleivän kuitupitoisuus on 11 %. Täysrukiisen reikäleivän pystymme valmistamaan jättämällä siitä kokonaan pois vehnän, joka yleensä on leivissä mukana vähentämässä rukiin ja kuidun osuutta.

Lisää ajantasaista tietoa kuiduista ja niiden terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Uotilan Täysrukiin Reikäleivän leivontaan, ei ole käytetty lainkaan vehnäjauhoja, ja siksi se sopii erinomaisesti joillekin vehnäallergiasta kärsiville tai muutoin vehnää ruokavaliossaan vältteleville.

Korvaamalla vehnän täysjyvärukiilla olemme myös maksimoineet rukiin aidon maun ja sen monet terveysvaikutteiset ominaisuudet.

Maista ja tunne olossasi!

Lähdimme tutkimaan ja kehittämään kuluttajilta saamamme kipinän ansiosta leivinhiivatonta leipää kolmivuotisella projektilla yhdessä Helsingin yliopiston, VTT:n ja Helsingin teknillisen korkeakoulun kanssa. Kokonaan hiivattoman leivän tekeminen todettiin täysin mahdottomaksi heti alussa, koska riittävän kaasuntuoton aikaansaaminen vain maito- ja etikkahappobakteerien avulla ei ollut lähimainkaan riittävällä tasolla, toisaalta taas hapanjuuren (raski) pitäminen puhtaana hiivoista vaatisi steriilejä jauhoja.

Ratkaisuna oli siis varmistua, ettei raskimme sisällä tavallista leivinhiivaa, jolle monet ovat yliherkkiä ja kehittää hapanraskin luontaisia hiivoja riittävän tehokkaalle tasolle. Kolme vuotta kestäneen tutkimuksen, kehityksen, testauksen ja optimoinnin tuloksena saatiin synnytettyä tehokas raski, jolla on riittävästi kykyä tuottaa kaasua ja silti meidän ei tarvitse kuitenkaan käyttää lainkaan leivinhiivaa.

Säilöntäaineeton tuotanto on leipomomme suurimpia haasteita. Panostamme luonnolliseen puhtauteen sekä äärirajoille vietyyn hygieniaan, joka vaatii jatkuvaa seurantaa sekä menetelmien jatkuvaa kehittämistä. Leipomossamme kaikki toiminta uunilta pakkaukseen asti tapahtuu korkean hygienian puhdastiloissa.

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa, eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Reikäleivän tarina

Aidon ruisleivän perusta lepää veden, rukiin ja suolan kolminaisuuden varassa. Elämänkipinän leivälle antaa hapatettu taikinajuuri, joka ennen vanhaan saattoi olla sukupolvia vanhaa perua.

Yksinkertaisuus on kaunista myös monimutkaisessa nykymaailmassa. Uotilan Täysrukiinen Reikäleipä noudattaa ikiaikaista leipomisreseptiä, joihin kuuluu taikinajuurella nostatus, puhdas vesi ja sataprosenttisesti rukiista jauhetut jauhot.

Reikäleipämme leivotaan jokaisena arkipäivänä käsin leipomossamme ja tämän vuoksi jokainen leipä on ainutlaatuinen. Reikäleipien reikä ”syntyy” taas niin, että taikinanpainimella poistamme keskustasta osion. Tämäkään osa ei mene hukkaan, vaan niistä syntyy leipomo-myymälässämme myytävät herkulliset ruisnapit.