Maalaisruislimppu (suurtalouspakkaus)

Leivomme Uotilan maalaisruislimpun perinteitä kunnioittaen ja siksi se on turvallinen valinta kaikille meille, jotka haluamme syödä terveellistä, turvallista ja puhdasta perinteistä ruisleipää.

Uotilan alkuperäisen maalaisruislimpun rehellinen ja aito maku syntyy hapattamalla ja nostattamalla taikina ilman leivinhiivaa perinteisesti taikinajuuren avulla. Maalaisruislimpun leivontaan on siis käytetty vain täysjyväruista, vettä ja suolaa – Aivan kuten silloin ennen…

Uotilan Maalaisruislimppu (suurtalouspakkaus)

Lantråglimpa
Lisä- ja säilöntäaineeton, leivinhiivaton, runsaskuituinen ja maidoton
Huom! Sisältää 0,7g suolaa.

Pakkauskoko: 680 g (viipaleita 24 kpl/paketti)

Ainesosat: TäysjyväRUISjauho ja -jyvät (58 %), vesi ja jodioitu suola.

Leivontaan käytetyistä viljoista (jauhot ja jyvät) on 100 % ruista.

Ravintosisältö100 g1 viipale (25 g)
Energia710 kj/170 kcal199 kj/48 kcal
Rasvaa1,20,3
joista tyydyttynyttä0,20,06
Hiilihydraatit298,1
josta sokereita0,40,1
Ravintokuitu9,32,6
Proteiini5,81,6
Suola1,00,2

Tuote on maidoton.
Tuote on valmistettu linjalla, missä käsitellään myös muita viljoja.

Hyvinvointia ruisleivästä

Monta hyvää syytä nauttia Uotilan Maalaisruislimpusta.

Ruista ja sen terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti monelta eri kannalta. Rukiin on todettu vaikuttavan ennaltaehkäisevästi mm. diabetekseen, ummetukseen ja erilaisiin syöpiin sekä auttavan laihdutuksessa.

Uotilan Maalaisruislimppu on siis valmistettu perinteisesti vain kokojyvärukiista, vedestä ja ripauksesta suolaa. Leivontaan käyttämämme jauhot ovat 100 % täysjyväruista.

Perinteistä aitoa ruisleipää!

Lisää ajantasaista tietoa rukiista ja sen terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Riittävällä kuidun saannilla on elimistölle monipuolinen ja tärkeä vaikutus. Meillä tuotteemme ovat runsaskuituisia. Ruislimpun kuitupitoisuus on 9,3 %. Ruislimpun pystymme valmistamaan jättämällä siitä kokonaan pois vehnän, joka yleensä on leivissä mukana vähentämässä rukiin ja kuidun osuutta.

Lisää ajantasaista tietoa kuiduista ja niiden terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Uotilan Maalaisruislimpun leivontaan, ei ole käytetty lainkaan vehnäjauhoja, ja siksi se sopii erinomaisesti joillekin vehnäallergiasta kärsiville tai muutoin vehnää ruokavaliossaan vältteleville.

Korvaamalla vehnän täysjyvärukiilla olemme myös maksimoineet rukiin aidon maun ja sen monet terveysvaikutteiset ominaisuudet.

Maista ja tunne olossasi!

Lähdimme tutkimaan ja kehittämään kuluttajilta saamamme kipinän ansiosta leivinhiivatonta leipää kolmivuotisella projektilla yhdessä Helsingin yliopiston, VTT:n ja Helsingin teknillisen korkeakoulun kanssa. Kokonaan hiivattoman leivän tekeminen todettiin täysin mahdottomaksi heti alussa, koska riittävän kaasuntuoton aikaansaaminen vain maito- ja etikkahappobakteerien avulla ei ollut lähimainkaan riittävällä tasolla, toisaalta taas hapanjuuren (raski) pitäminen puhtaana hiivoista vaatisi steriilejä jauhoja.

Ratkaisuna oli siis varmistua, ettei raskimme sisällä tavallista leivinhiivaa, jolle monet ovat yliherkkiä ja kehittää hapanraskin luontaisia hiivoja riittävän tehokkaalle tasolle. Kolme vuotta kestäneen tutkimuksen, kehityksen, testauksen ja optimoinnin tuloksena saatiin synnytettyä tehokas raski, jolla on riittävästi kykyä tuottaa kaasua ja silti meidän ei tarvitse kuitenkaan käyttää lainkaan leivinhiivaa.

Säilöntäaineeton tuotanto on leipomomme suurimpia haasteita. Panostamme luonnolliseen puhtauteen sekä äärirajoille vietyyn hygieniaan, joka vaatii jatkuvaa seurantaa sekä menetelmien jatkuvaa kehittämistä. Leipomossamme kaikki toiminta uunilta pakkaukseen asti tapahtuu korkean hygienian puhdastiloissa.

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa, eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Suurtalouspakkauksen ruislimppu on vähäsuolainen, suolaa vain 0,7 grammaa.

Maalaisruislimpun tarina

Ruisleipä on kuulunut suomalaisten arkeen rautakaudelta asti. Etenkin Hämeessä ruislimppu on ollut se jokapäiväinen leipä, jonka voimin viljeltiin pellot, rakennettiin talot ja kasvatettiin lapset.

Arkisuudestaan huolimatta ruisleivässä on jotain mystistä. Aidon ruisleivän perusta lepää veden, rukiin ja suolan kolminaisuuden varassa. Elämänkipinän leivälle antaa hapatettu taikinajuuri, joka ennen vanhaan saattoi olla sukupolvia vanhaa perua.

Yksinkertaisuus on kaunista myös monimutkaisessa nykymaailmassa. Uotilan ruislimppu noudattaa ikiaikaista leipomisreseptiä, joihin kuuluu taikinajuurella nostatus, puhdas vesi ja sataprosenttisesti rukiista jauhetut jauhot. Yhdistämällä vanhan reseptin ja huippumodernin leipomotekniikan, olemme saaneet yhdistettyä pitkän säilyvyyden ja perinteisen maun.