Kasvu ei tapahdu arvojen tai laadun kustannuksella

Uotilan leipomo on vuosien saatossa kasvanut pienestä omakotitalon kellarissa toimivasta kotileipomosta moderniksi ja tunnetuksi leipomoalan brändiksi. Nykyään toimitamme leipää joka puolelle Suomea, mutta olemme edelleen myös se pieni leipomo Pälkäneeltä, jonka tuotteissa voit maistaa perheyrityksen arvot ja vuosikymmenten perinteet. Terveellisten ja maistuvien tuotteiden tarjoaminen on vielä tänäkin päivänä paras osoitus laadusta, jonka takeina toimivat runsaskuituisuus, vähäsuolaisuus, hiivattomuus. lisäaineettomuus ja 100% puhtaat sekä kotimaiset raaka-aineet.

Puhtaat ja turvalliset tuotteet

Puhtaus on puoli ruokaa, mutta meille se on koko totuus. Haluamme tuotteidemme olevan turvallisia valintoja. Puhtaus ja hygienia ovat meille tärkeitä ja teemme tosissamme töitä niiden toteutumisen ja kehittämisen eteen. Korkea hygieniataso seuraa koko tuotantoprosessia niin tilojen, laitteiden kuin työskentelynkin osalta. Reseptimme ovat perinteisiä, eivätkä ne sisällä allergisoivia tai yliherkkyyttä aiheuttavia ainesosia. Uskomme tuotteidemme puhtauden olevan myös yksi niiden herkullisen maun kulmakivistä.

Monta hyvää syytä nauttia Uotilan leipiä

Hyvinvointia Saaristolaislimpusta

Ruista ja sen terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti monelta eri kannalta. Rukiin on todettu vaikuttavan ennaltaehkäisevästi mm. diabetekseen, ummetukseen ja erilaisiin syöpiin sekä auttavan laihdutuksessa.

Lisää ajantasaista tietoa rukiista ja sen terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Riittävällä kuidun saannilla on elimistölle monipuolinen ja tärkeä vaikutus. Meillä tuotteemme ovat runsaskuituisia. Saaristolaislimpun kuitupitoisuus on 7,1 %.

Lisää ajantasaista tietoa kuiduista ja niiden terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Säilöntäaineeton tuotanto on leipomomme suurimpia haasteita. Panostamme luonnolliseen puhtauteen sekä äärirajoille vietyyn hygieniaan, joka vaatii jatkuvaa seurantaa sekä menetelmien jatkuvaa kehittämistä. Leipomossamme kaikki toiminta uunilta pakkaukseen asti tapahtuu korkean hygienian puhdastiloissa.

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa, eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Uotilan perunalimppu

Hyvinvointia Perunalimpusta

Uotilan Aidon Pälkäneen perunalimpun raaka-aineena käytämme aitoa suomalaista perunaa. Peruna tulee leipäämme suoraan viljelijältä, jonka jälkeen me vain keitämme sen vedessä, niin ettei edes suolaa lisätä.

Vakuudeksi tästä aitoudesta leivän joukosta saattaakin löytyä myös joku palanen aitoa perunaa… aivan kuten silloin ennenkin.

Riittävällä kuidun saannilla on elimistölle monipuolinen ja tärkeä vaikutus. Meillä tuotteemme ovat runsaskuituisia. Runsaskuituisissa perunalimpuissammekin käytetään vehnänä nimenomaan hiivaleipävehnäjauhoa jossa on mukana kuiturikkaat kuoriosat.

Lisää ajantasaista tietoa kuiduista ja niiden terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Säilöntäaineeton tuotanto on leipomomme suurimpia haasteita. Panostamme luonnolliseen puhtauteen sekä äärirajoille vietyyn hygieniaan, joka vaatii jatkuvaa seurantaa sekä menetelmien jatkuvaa kehittämistä. Leipomossamme kaikki toiminta uunilta pakkaukseen asti tapahtuu korkean hygienian puhdastiloissa.

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Uotilan Maalaisruislimppu pakkauskuva

Hyvinvointia Maalaisruislimpusta

Ruista ja sen terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti monelta eri kannalta. Rukiin on todettu vaikuttavan ennaltaehkäisevästi mm. diabetekseen, ummetukseen ja erilaisiin syöpiin sekä auttavan laihdutuksessa.

Uotilan Maalaisruislimppu on siis valmistettu perinteisesti vain kokojyvärukiista, vedestä ja ripauksesta suolaa. Leivontaan käyttämämme jauhot ovat 100 % täysjyväruista.

Perinteistä aitoa ruisleipää!

Lisää ajantasaista tietoa rukiista ja sen terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Riittävällä kuidun saannilla on elimistölle monipuolinen ja tärkeä vaikutus. Meillä tuotteemme ovat runsaskuituisia. Ruislimpun kuitupitoisuus on 9,3 %. Ruislimpun pystymme valmistamaan jättämällä siitä kokonaan pois vehnän, joka yleensä on leivissä mukana vähentämässä rukiin ja kuidun osuutta.

Lisää ajantasaista tietoa kuiduista ja niiden terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Uotilan Maalaisruislimpun leivontaan, ei ole käytetty lainkaan vehnäjauhoja, ja siksi se sopii erinomaisesti joillekin vehnäallergiasta kärsiville tai muutoin vehnää ruokavaliossaan vältteleville.

Korvaamalla vehnän täysjyvärukiilla olemme myös maksimoineet rukiin aidon maun ja sen monet terveysvaikutteiset ominaisuudet.

Maista ja tunne olossasi!

Lähdimme tutkimaan ja kehittämään kuluttajilta saamamme kipinän ansiosta leivinhiivatonta leipää kolmivuotisella projektilla yhdessä Helsingin yliopiston, VTT:n ja Helsingin teknillisen korkeakoulun kanssa. Kokonaan hiivattoman leivän tekeminen todettiin täysin mahdottomaksi heti alussa, koska riittävän kaasuntuoton aikaansaaminen vain maito- ja etikkahappobakteerien avulla ei ollut lähimainkaan riittävällä tasolla, toisaalta taas hapanjuuren (raski) pitäminen puhtaana hiivoista vaatisi steriilejä jauhoja.

Ratkaisuna oli siis varmistua, ettei raskimme sisällä tavallista leivinhiivaa, jolle monet ovat yliherkkiä ja kehittää hapanraskin luontaisia hiivoja riittävän tehokkaalle tasolle. Kolme vuotta kestäneen tutkimuksen, kehityksen, testauksen ja optimoinnin tuloksena saatiin synnytettyä tehokas raski, jolla on riittävästi kykyä tuottaa kaasua ja silti meidän ei tarvitse kuitenkaan käyttää lainkaan leivinhiivaa.

Säilöntäaineeton tuotanto on leipomomme suurimpia haasteita. Panostamme luonnolliseen puhtauteen sekä äärirajoille vietyyn hygieniaan, joka vaatii jatkuvaa seurantaa sekä menetelmien jatkuvaa kehittämistä. Leipomossamme kaikki toiminta uunilta pakkaukseen asti tapahtuu korkean hygienian puhdastiloissa.

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa, eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Hyvinvointia Täysrukiista Reikäleivästä

Ruista ja sen terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti monelta eri kannalta. Rukiin on todettu vaikuttavan ennaltaehkäisevästi mm. diabetekseen, ummetukseen ja erilaisiin syöpiin sekä auttavan laihdutuksessa.

Uotilan Täysrukiinen Reikäleipä on siis valmistettu perinteisesti vain kokojyvärukiista, vedestä ja ripauksesta suolaa. Leivontaan käyttämämme jauhot ovat 100 % täysjyväruista.

Perinteistä aitoa ruisleipää!

Lisää ajantasaista tietoa rukiista ja sen terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Riittävällä kuidun saannilla on elimistölle monipuolinen ja tärkeä vaikutus. Meillä tuotteemme ovat runsaskuituisia. Reikäleivän kuitupitoisuus on 11 %. Täysrukiisen reikäleivän pystymme valmistamaan jättämällä siitä kokonaan pois vehnän, joka yleensä on leivissä mukana vähentämässä rukiin ja kuidun osuutta.

Lisää ajantasaista tietoa kuiduista ja niiden terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Uotilan Täysrukiin Reikäleivän leivontaan, ei ole käytetty lainkaan vehnäjauhoja, ja siksi se sopii erinomaisesti joillekin vehnäallergiasta kärsiville tai muutoin vehnää ruokavaliossaan vältteleville.

Korvaamalla vehnän täysjyvärukiilla olemme myös maksimoineet rukiin aidon maun ja sen monet terveysvaikutteiset ominaisuudet.

Maista ja tunne olossasi!

Lähdimme tutkimaan ja kehittämään kuluttajilta saamamme kipinän ansiosta leivinhiivatonta leipää kolmivuotisella projektilla yhdessä Helsingin yliopiston, VTT:n ja Helsingin teknillisen korkeakoulun kanssa. Kokonaan hiivattoman leivän tekeminen todettiin täysin mahdottomaksi heti alussa, koska riittävän kaasuntuoton aikaansaaminen vain maito- ja etikkahappobakteerien avulla ei ollut lähimainkaan riittävällä tasolla, toisaalta taas hapanjuuren (raski) pitäminen puhtaana hiivoista vaatisi steriilejä jauhoja.

Ratkaisuna oli siis varmistua, ettei raskimme sisällä tavallista leivinhiivaa, jolle monet ovat yliherkkiä ja kehittää hapanraskin luontaisia hiivoja riittävän tehokkaalle tasolle. Kolme vuotta kestäneen tutkimuksen, kehityksen, testauksen ja optimoinnin tuloksena saatiin synnytettyä tehokas raski, jolla on riittävästi kykyä tuottaa kaasua ja silti meidän ei tarvitse kuitenkaan käyttää lainkaan leivinhiivaa.

Säilöntäaineeton tuotanto on leipomomme suurimpia haasteita. Panostamme luonnolliseen puhtauteen sekä äärirajoille vietyyn hygieniaan, joka vaatii jatkuvaa seurantaa sekä menetelmien jatkuvaa kehittämistä. Leipomossamme kaikki toiminta uunilta pakkaukseen asti tapahtuu korkean hygienian puhdastiloissa.

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa, eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

LEIPOMO JO NELJÄNNESSÄ POLVESSA

Uotilan Leipomon tarina sai alkunsa Kantokylässä Mikonmäen talossa vuonna 1941, kun Hilma Uotila käynnisti leipomon toiminnan, unelmanaan tarjota puhtaita makuelämyksiä aidon hämäläisleivän muodossa. 80 vuotta myöhemmin leipomotoimintamme on hyvin erinäköistä, mutta samat perheyrityksen arvot ohjaavat silti toimintaamme.

LUE LEIPOMON TARINA