Uotilan Skagen -voileipäkakku

Kesäjuhlien tyylikkäin voileipäkakku on Uotilan Skagen -voileipäkakku, jonka rakennusaineena on herkullinen saaristolaisleipä. Kevät ja kesä ovat täynnä juhlavia hetkiä, jolloin voileipäkakku on paras valinta juhlamenun kulmakiveksi. Ja juuri tätä kyseistä herkkua tehdään aivan liian harvoin. Tämä ohje on paitsi helppo mutta myös nopea; tähän valmistetaan vain yksi täyte ja lopputulos on herkullisen ihastuttava!

  • Juhla
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

  • katkarapuja600 g
  • täysmajoneesia2 dl
  • tuoretta tilliä4 rkl
  • sitruunamehua2 rkl
  • hienoksi raastettu sitruunan kuori1 kpl
  • valkopippuria myllystä6 rouhaisua
  • merisuolaa myllystä6 rouhaisua
  • maustamatonta tuorejuustoa 250 g
  • täysmajoneesia3/4 dl
  • Uotilan Saaristolaislimppua24 viipaletta
  • Vichy -vettä
  • skagen -täyte
  • voileipäkakun kuorrute

Valmistusohjeet

  1. Valmistus 30 min. Tekeytyminen kylmässä 2 h.
  2. Laita täytteeseen tulevat raaka-aineet edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta kaikki ainekset ovat tasalämpöisiä valmistettaessa. Jääkaappiviileänä täyte säilyy parhaiten ja näin vältyt täytteen lämpötilavaihtelulta.
  3. Valuta katkaravut hyvin. Pakastekatkarapujen on hyvä antaa sulaa jääkaapissa yön yli suljetussa astiassa ja valuttaa vasta sitten. Painele valuneita katkarapuja vielä kevyesti siivilää vasten, jotta niihin ei jää ylimääräistä nestettä. Silppua katkaravut pienemmäksi.
  4. Sekoita täysmajoneesi katkarapujen joukkoon ja mausta sitruunamehulla ja -kuorella, hienonnetulla tillillä sekä suolalla ja pippurilla.
Sekoita skagen tasaiseksi ja tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Säilytä jääkaapissa kannellisessa rasiassa. Muista käyttää täyte vuorokauden sisällä.
  5. Notkista tuorejuusto vatkaamalla se sähkövatkaimella tasaiseksi.
Sekoita majoneesi joukkoon ja kuorrute on valmista käytettäväksi. Säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa käyttöön asti.
  6. Leikkaa leipäviipaleista reunakuori pois. Aseta leipäviipaleet vadille suorakaiteen muotoisesti; kuusi leipäviipaletta aina yhtä kerrosta kohden.
  7. Sivele leipäviipaleet kevyesti vichyllä. Nostele skagen -täytettä n.2 rkl yhden leipäsiivun päälle ja levitä tasaisesti. Nosta päälle seuraava kerros leipäsiivuja ja nostele skagen -täytettä leipäsiivujen päälle, kuten ensimmäisessä kerroksessa. Ohjeen mukaan tehty täyte riittää kolmeen täytekerrokseen. Lisää vielä leipäviipaleet päällimmäiseksi ja sivele myös nämä vichyllä.
  8. Kuorruta voileipäkakku ja anna vetäytyä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kelmulla peiteltynä vähintään kaksi tuntia. Koristele mieleiseksi katkaravuilla, versoilla, mädillä ja syötävillä kukilla.
  9. Vinkit!
  10. - Kasvata kakku tuplaten tai triplaten ainekset tarpeesi mukaan.
  11. - Raastettu sitruunankuori antaa mukavaa raikkautta Skagen -täytteeseen, mutta voit myös jättää sen halutessasi pois tai lisätä oman maun mukaan.
  12. - Leivän reunoista valmistat helposti herkulliset saaristolaiskrutongit. Voit nauttia krutongit esimerkiksi salaatin kanssa. Löydät reseptin täältä: Saaristolaislimppukrutongit.
  13. - Kukat tekevät tästä voileipäkakusta viimeistellyn. Kukat kannattaa nostaa koristeeksi juuri ennen tarjoilua.

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ SAARISTOLAISLIMPUSTA