Mätileipä ja smetanavaahto

Mäti on aina juhliin sopiva tarjottava, se kruunaa mukavasti myös arjen herkutteluhetkiä. Mäti sopii oivasti Saaristolaislimpun kaveriksi.

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Munaton
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

  • Smetana300g
  • hienoa merisuolaa ja valkopippuria
  • Saaristolaislimppu1 pkt
  • Kirjolohenmätiä150g
  • Ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Smetanavaahto mätileivälle: Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja mausta se suolalla ja hienonnetulla valkopippurilla.
  2. Mätileipä (n. 10:lle): Valuta kalanmäti hyvin esimerkiksi suodatinpaperin läpi. Levitä tai pursota smetanavaahto limppuviipaleiden päälle ja nostele mätiä lusikalla smetanan päälle. Koristele ruohosipulilla.
  3. Vinkki! Cocktailpaloja saat tehtyä helposti juhliin leikkaamalla limppuviipaleen pienemmäksi. Voit myös tehdä pienempiä cocktailpaloja erimallisilla piparkakkumuotilla.

    Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu