Mäti on aina juhliin sopiva tarjottava, se kruunaa mukavasti myös arjen herkutteluhetkiä. Mäti sopii oivasti Saaristolaislimpun kaveriksi.
Alkuruoka
Juhla
Munaton
Saaristolaislimppu
Jaa:
Ainekset
Smetana300g
hienoa merisuolaa ja valkopippuria
Saaristolaislimppu1 pkt
Kirjolohenmätiä150g
Ruohosipulia
Valmistusohjeet
Smetanavaahto mätileivälle: Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja mausta se suolalla ja hienonnetulla valkopippurilla.
Mätileipä (n. 10:lle): Valuta kalanmäti hyvin esimerkiksi suodatinpaperin läpi. Levitä tai pursota smetanavaahto limppuviipaleiden päälle ja nostele mätiä lusikalla smetanan päälle. Koristele ruohosipulilla.
Vinkki! Cocktailpaloja saat tehtyä helposti juhliin leikkaamalla limppuviipaleen pienemmäksi. Voit myös tehdä pienempiä cocktailpaloja erimallisilla piparkakkumuotilla.