Piknik-herkku

Wappu-piknikin kingi syntyy maukkaasta maalaisruislimpusta! Limpun väliin paistetaan kananmunaa ja lisäksi vielä suolaista meetwurstia tai salamia. Koko herkku kääritään trendikkäästi paikallislehteen ja sitten vain piknikille! Sopii myös Saaristolaislimpun kanssa.

  • Maalaisruislimppu
  • Saaristolaislimppu
  • Välipala

Ainekset

1 annos
  • viipale maalaisruislimppua tai saaristolaislimppua
  • rucola-salaattia
  • paprikaviipaleita
  • paistetut kananmunaletut
  • toinen viipale majoneesilla voideltua maalaislimppua
  • meetwurstia/salamia
  • punasipulia
  • viimeisenä vielä viipale maalaislimppua
  • täysmajoneesia5 rkl 
  • Dijon sinappia2 tl 
  • kurkkusalaattia1 rkl 
  • punaviinietikkaa1 dl 
  • auringonkukkaöljyä2 dl 
  • suolaa1 ½ tl 
  • sokeria2 tl 
  • Reilusti mustapippuria myllystä
  • punasipulia ohueksi viipaloituna2 kpl 

Valmistusohjeet

  1. Paista kananmunat pannulla ja voitele kaksi limppuviipaletta sinappimajoneesilla. Kokoa eväs seuraavassa järjestyksessä:
  2. Sekoita kaikki sinappimajoneesin aineet keskenään.
  3. Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään ja kaada marinadi punasipuliviipaleiden päälle. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu