Leipä pekonilla ja parsalla

Uotilan pekoni-parsaleipä

Grillaus on suomalaisten sydämessä, tässäpä grilliin resepti jota ei kannata jättää kokeilematta. Kukapa ei tykkäisi rapsakasta pekonista, jonka maut uppoaa suoraan herkulliseen leipään! Nauti sesongin mukaan, keväällä parsan tai syksymmällä vaikka ruusukaalien kanssa.

  • Maalaisruislimppu
  • Pääruoka
  • Välipala

Ainekset

  • Maalaisruislimppua4 viipaletta
  • suomalaista pekonia 12 siivua
  • tankoparsaa12 kpl

Valmistusohjeet

  1. Kiedo jokaisen leipäsiivun ympärille kolme pekonisiivua. Halkaise tankoparsat pitkittäin puoliksi ja leikkaa varresta 2cm pois (puinen osa parsassa).
  2. Laita pekonilla käärityt leipäviipaleet kuumaan grilliin ja paista ne ensin toiselta puolelta kypsäksi. Käännä leipäviipaleet ja nostele puolitetut parsat myös grilliin leipien viereen kypsymään. Anna parsojen kypsyä hetki ja käännä ne myös ympäri.
  3. Nauti sellaisenaan tai tarjoile salaatin ja vaikka grillissä kypsennettyjen kirsikkatomaattien kanssa. Tämä herkku valmistuu grillissä minuuteissa ja myös esivalmistelun voi tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin.
  4. Vinkki! Kokeile myös muita Uotilan leipiä ja limppuja pekonin kaveriksi. Mikäli grilliä ei ole, niin leivät kypsyvät hyvin myös keittiössä paistinpannulla.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ MAALAISRUISLIMPUSTA