Ruislimppua vuohenjuustolla ja kanalla

Ruislimppu on maukas ja proteiinipitoinen vaihtoehto lämpimille voileiville. Yhdessä vuohenjuuston ja kanan kanssa siitä saa oivan lounaan tai ruokaisan välipalan.

  • Maalaisruislimppu
  • Pääruoka
  • Välipala

Ainekset

  • ruislimppua6 viipaletta
  • kypsiä kananrintafileitä2 kpl
  • tomaattiviipaletta12
  • vuohenjuustoviipaletta12
  • Yrttiöljyä
  • puntti persiljaa1
  • ruukku basilikaa1
  • auringonkukkaöljyä1 dl
  • oliiviöljyä1 dl
  • merisuolaa2-2 ½ tl
  • Mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita leipäviipaleet leivinpaperinpäälle uunipellille. Penslaa viipaleet yrttiöljyllä ja tee ensimmäinen kerros viipaloiduista kananrintafileistä leivän päälle. Tee toinen kerros tomaattiviipaleista ja penslaa ne yrttiöljyllä.
  2. Laita n. 1 cm paksu vuohenjuustoviipale päällimmäiseksi ja penslaa yrttiöljyllä kauniimman pinnan saamiseksi, ripottele auringonkukansiemeniä päälle. Laita leivät uunin ylätasolle 220 asteeseen noin 10-15 minuutiksi, leivät ovat valmiit kun vuohenjuusto ruskistuu pinnalta kauniin väriseksi. Tarjoile leivät rucolan tai muun salaatin kanssa.
  3. Laita yrttien lehdet ja auringonkukkaöljy tehosekoittimeen ja pyöritä se tasaiseksi massaksi. Lisää oliiviöljy joukkoon pyöritä massaa vielä hetki ja baseeraa massa siivilän läpi sekoituskulhoon. Sekoita mausteet hyvin sekaisin, yrttiöljy on käyttövalmista. Yrttiöljy säilyy jääkaapissa ainakin viikon ja sitä voi käyttää myös lihan ja kasvisten maustamiseen grillatessa.
  4. Vinkki! Uunin sijasta voi leivät valmistaa myös grillin ylävastuksilla, laita leivät tuolloin folion päälle tai grillinkestävään astiaan.
  5. Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan Maalaisruislimppu pakkauskuva

Maalaisruislimppu