Riimiporo

Riimiporo

Makeahko leipä sopii loistavasti riistan kanssa, makupariksi sopii esimerkiksi syksyn metsäsienet.

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Munaton
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

  • poron ulkofilettä200g 
  • karkeaa merisuolaa15g 
  • timjamin oksia10 kpl 
  • Rouhittua mustapippuria
  • (Foliota ja kelmua)
  • maustamatonta tuorejuustoa150 g
  • ranskankermaa1 rkl (25 g)
  • sinappia1 rkl (15 g)
  • Saaristolaislimppua
  • Paistettuja sieniä (esim. suppilovahvero)

Valmistusohjeet

  1. Puhdista poron ulkofile mahdollisista kalvoista yms. Levitä foliosuikale pöydälle ja tämän päälle samankokoinen kelmu.
  2. Ripottele kelmun päälle noin puolet mausteista ja yrteistä. Nosta liha mausteiden päälle ja laita loput mausteet ulkofileen päälle.
  3. Nosta kelmun pidempi reuna fileen yli ja kääri se rullalle. Nosta kelmutettu ulkofile folion pidemmälle reunalle ja rullaa folio tiukasti fileen ympärille, paina päädyt kiinni.
  4. Laita filee maustumaan pakkaseen 1-2:ksi päiväksi.
  5. Ota file pakkasesta ja rapsuta mausteet irti jäätyneestä lihasta. Leikkaa lihasta ohuita siivuja.
  6. Sekoita tuorejuusto, sinappi ja ranskankerma hyvin keskenään tasaiseksi massaksi.
  7. Tarjoile Riimiporo Saaristolaislimpun ja tuorejuustolevitteen kanssa. Riimiporon makupariksi sopii tämän lisäksi paistetut sienet.
  8. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu