Riimiporo

Riimiporo

Makeahko leipä sopii loistavasti riistan kanssa, makupariksi sopii esimerkiksi syksyn metsäsienet tai yksinkertaisesti vain Uotilan sinappilevite.

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Munaton
  • Perunalimppu
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

  • poron ulkofilettä200g 
  • karkeaa merisuolaa15g 
  • timjamin oksia10 kpl 
  • Rouhittua mustapippuria
  • (Foliota ja kelmua)

Valmistusohjeet

  1. Puhdista poron ulkofile mahdollisista kalvoista yms. Levitä foliosuikale pöydälle ja tämän päälle samankokoinen kelmu.
  2. Ripottele kelmun päälle noin puolet mausteista ja yrteistä. Nosta liha mausteiden päälle ja laita loput mausteet ulkofileen päälle.
  3. Nosta kelmun pidempi reuna fileen yli ja kääri se rullalle. Nosta kelmutettu ulkofile folion pidemmälle reunalle ja rullaa folio tiukasti fileen ympärille, paina päädyt kiinni.
  4. Laita filee maustumaan pakkaseen 1-2:ksi päiväksi.
  5. Ota file pakkasesta ja rapsuta mausteet irti jäätyneestä lihasta. Leikkaa lihasta ohuita siivuja ja tarjoile ne saaristolaislimpun tai perunalimpun kanssa.
  6. Riimiporon makupariksi sopii tämän lisäksi Uotilan sinappilevite ja paistetut sienet.
  7. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu