Tom Yam keitto

Tom Yam -keitto

Suomalaiset perinteisesti syövät leipää keittoruokien kanssa. Kaura onkin oiva kaveri myös monelle mausteiselle ruoalle, kuten esimerkiksi Tom Yam -keitolle.

  • Keitto
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Munaton
  • Pääruoka
  • Perunalimppu

Ainekset

  • vettä8 dl
  • Tom Yam maustetahnaa2 rkl
  • herkkusieniä100 g
  • kaffirlimen lehtiä (löytyy maustehyllystä)4 kpl
  • chili1/2
  • tomaattia200 g
  • ruokosokeria1 rkl
  • hienoa merisuolaa1 tl
  • kookoskermaa2 dl
  • broilerin sisäfilettä kypsennettynä TAI katkarapuja200 g
  • kevätsipulia pilkottuna1dl
  • Perunalimppuviipaleita6-8 kpl

Valmistusohjeet

  1. Laita vesi ja Tom Yam maustetahna kattilaan ja laita seos liedelle kiehumaan. Viipaloi herkkusienet siivuiksi ja lisää ne kattilaan, anna seoksen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  2. Lisää limen lehdet seokseen ja mikäli haluat keitosta tulisempaa laita myös puolikas chili joukkoon. Paloittele tomaatit kuutioiksi tai vaihtoehtoisesti puolita kirsikkatomaatit, lisää tomaatit, suola, sokeri ja kookoskerma seokseen ja anna keiton muhia miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Lopuksi lisää kypsä kuutioitu broileri tai sulatetut katkaravut joukkoon. Siirrä kuuma keitto pois liedeltä.
  4. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja ennen tarjoilua laita pilkotut kevätsipulit keiton päälle. Koristele halutessasi korianterilla ja chiliviipaleilla. Paahda kauraleipäviipaleet ja nauti keitto paahdettujen leipäviipaleiden kanssa.
  5. Vinkki! Voit halutessasi tehdä keiton myös ilman kookoskermaa.

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu

LISÄÄ TÄMÄN KALTAISIA RESEPTEJÄ