Kesäkeitto perunalimppukrutongeilla

Kesäkeitto kuuluu kesän parhaimpiin herkkuihin. Keitto valmistetaan tuoreista vihanneksista jolloin vihannesten maku on täyteläisimmillään. Klassikkoa nautitaan nyt maukkaasti perunalimppukrutonkien kera!

  • Keitto
  • Munaton
  • Perunalimppu

Ainekset

  • voita25 g
  • uusia perunoita500 g
  • sipuli1
  • valkosipulinkynsi1
  • kanalientä (tai 2 kpl kana- tai kasvisliemikuutiota)½ l
  • kukkakaalinnuppuja200 g
  • porkkanaa200 g
  • herneitä2 dl
  • merisuolaa2-3 tl
  • Valkopippuria
  • kuohukermaa2 dl
  • (1 rkl vehnäjauhoja)

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan voi ja freesaa hienonnetut sipulit. Lisää joukkoon paloitellut uudet perunat ja hienonnettu valkosipuli. Kaada kanaliemi kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia ennen kuin lisäät loput kasvikset keittoon. Huomioi, että kaikki vihannekset ovat juuri keitinvedenpinnan alapuolella. Vihannesten ollessa lähes kypsiä lisää kerma ja mausteet.
  2. Vinkki! Mikäli haluat suurustaa keittoa sekoita vehnäjauhoja kylmään veteen ja lisää suuruste ohuena nauhan keittoon, koko ajan sekoittaen.
  3. Perunalimppukrutongit: Tarvitset ⅓ pakettia Uotilan perunalimppua. Leikkaa limpusta pieniä leipäkuutioita. Laita leipäkuutiot pellille, 80 asteeseen noin tunniksi, kunnes ovat rapeita. Jäähdytä krutongit ja tarjoile kesäkeiton päällä.
  4. Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu