Ruisgranola

Granola on monen aamupalasuosikki, mikäli kaipaat vaihtelua perinteisen maukkaaseen ruisleipään, niin kokeilepa ruisgranolaa. Tämä on helppo tehdä Maalaisruislimpusta ja mikäli leipäsiivuja on menossa hävikkiin, kannattaa ne ehdottomasti hyödyntää tällä rapealla tavalla.

  • Aamupala
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Laktoositon
  • Maalaisruislimppu
  • Maidoton

Ainekset

  • Maalaisruislimppuviipaleita (ei kantapaloja)10 siivua
  • kuorittuja manteleita50 g
  • pekaanipähkinää80 g
  • hasselpähkinää50 g
  • auringonkukansiemeniä2 dl
  • rypsiöljyä0,5 dl
  • juoksevaa hunajaa0,5 dl

Valmistusohjeet

  1. Murenna Maalaisruislimppuviipaleet pieneksi muruseksi tehosekoittimella leivinpaperin päälle uunipellille. Laita leivänmurut kuivumaan 150-asteiseen uuniin 30-40 minuutiksi kiertoilmalle. Availe uuninluukkua välillä, jotta kosteus poistuu uunista.
  2. Lisää pähkinät, öljy ja hunaja leivänmuruihin ja sekoita ne hyvin. Levitä seos huolella leivinpellille ja paahda vielä granolaa n.15-20 minuuttia, jotta mantelit saavat väriä.
  3. Anna ruisgranolan jäähtyä uuninpellillä huoneenlämpöisiksi, jäähtyessään granola myös rapeutuu lisää. Nauti jogurtin ja marjojen kanssa. Granola säilyy muutaman viikon hyvänä kuivassa ja kannellisessa purkissa.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ RUISLIMPUSTA