Paprikakeitto ja perunalimppunäkkäri

Paprikakeitto ja perunalimppunäkkäri

Makea perunalimppunäkkileipä taittaa upeasti paahteisen paprikakeiton makua, suorastaan täydellinen parivaljakko!

  • Keitto
  • Munaton
  • Perunalimppu

Ainekset

  • punaisia paprikoita6 kpl
  • shalottisipuli1
  • valkosipulin kynsi1
  • chilipaprika½
  • kanalientä2-3 dl
  • ranskankermaa1 dl

Valmistusohjeet

  1. Laita paprikat uunivuokaan ja kaada oliiviöljyä kauttaaltaan paprikoiden päälle. Paahda paprikoita 220 asteessa 15 min kummaltakin puolelta, jotta kuori paahtuu tummaksi. Anna uunivuoan jäähtyä hivenen ja laita sen jälkeen kelmu vuoan päälle, anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  2. Kuori paprikoista kuori ja poista siemenkota siemenineen. Laita loput paloitellut vihannekset kattilaan ja freesaa niitä muutama minuutti. Lisää kanaliemi ja keitä kypsäksi. Lisää paprikat joukkoon, soseuta keitto, siivilöi ja sekoita ranskankerma mukaan (tarvittaessa lisää vielä kanalientä). Mausta suolalla ja pippurilla. Nauti perunalimppunäkkileivän tai paahdetun perunalimpun kanssa!
  3. Perunalimppunäkkileipä Tee haluamasi muotoisia paloja perunalimpusta ja penslaa ne öljyllä leivinpaperin päällä. Laita uuninpelti 200 asteeseen 10-15 minuutiksi palojen koosta riippuen. Limppupaloista tulee keittoon dipattavia korppuja.
  4. Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu

LISÄÄ RESEPTEJÄ PERUNALIMPUSTA

KOKEILE MYÖS NÄITÄ