Perunalimppudipistä on moneksi, se sopii erinomaisesti myös grillatun porsaanleikkeen kanssa. Sama dippi tykkää parsan lisäksi myös uusien perunoiden tai lohkoperunoiden seurasta.
Juhla
Pääruoka
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
maustamattomia porsaanleikkeitä4 kpl
Musta- tai valkopippuria ja merisuolaa
uusia perunoita1 kg
Tillinvarsia
Valmistusohjeet
Keitä uudet perunat merisuolavedessä tillinvarsien kera lähes kypsiksi. Kaada keittovesi pois ja anna höyrystyä kypsäksi kannen tai folion alla. Voit puolittaa ne tämän jälkeen ja lisätä muutaman voinokareen. Maista perunoista suolapitoisuus, ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
Laita porsaanleikkeet tasaisen kuumalle grillille ja anna paistua, kunnes pinta on kauniin ruskeaa. Käännä leikkeet ja kun pinnasta tuleva lihasneste on kirkasta, eikä sameaa, leikkeet ovat valmiita maustettavaksi. Anna leikkeiden vetäytyä folion alla n. 5-10 minuuttia. Vetäytyessään lihasnesteet pysyvät paremmin lihassa ja mehevämpi lopputulos on taattu.
Tarjoile perunalimppudipin ja perunasalaatin, sekä kauden kasviksien kera!
Vinkki! Mausteet kannattaa käyttää suoraan myllystä, jolloin niiden maku on vahvempi. Merisuolaa käytettäessä vähempikin määrä riittää, eikä jodista tule sivumakuja leikkeeseen.