Saaristolaisen chorizo grillileipä

Saaristolaislimppu on kesäpöydän klassikko ja se taipuu helposti myös maukkaaksi grillileiväksi. Vahvemmat ja mausteisemmat juustot ja makkarat sopivat oivallisesti saaristolaislimpun kanssa.

  • Pääruoka
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

  • Saaristolaislimppua4 siivua
  • gruyere juustoa80 g
  • chorizonakkeja8 kpl
  • pekonia8 siivua
  • öljyä paistamiseen2 rkl

Valmistusohjeet

  1. Voitele leipäviipaleet rypsiölyllä pullasudin avulla. Leikkaa leipäviipaleiden päälle 0,5cm paksu juustosiivu ja laita seuraavaksi viillotettua chorizonakkia juuston päälle. Kiepauta pekoniviipaleet nakkileivän ympärille.
  2. Paista kevyesti öljytyllä grillin parilalla tai halutessasi paistinpannulla (noin minuutti per leivän puoli). Kääntäessäsi leipää, laita kupu tai kansi leivän päälle, niin nakki lämpenee parhaitein.
  3. Grillileipä on valmis nautittavaksi. Herkuttele raikkaan salaatin kanssa tai sellaisenaan.

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ SAARISTOLAISLIMPUSTA