Tässä eväässä on totisesti ruista ranteeseen! Uotilan maalaisruislimpusta tehty Pulled Pork -leipä vie kielen mennessään. Tästä riittää syötävää isolle perheelle tai pienempiin talouksiin pidemmäksi aikaa.
Maalaisruislimppu
Pääruoka
Jaa:
Ainekset
8 annosta
luutonta possunlihaa (lapa, niska tai kinkku)1 ½ kg
tomaattimurskaa5 dl
kokonainen valkosipuli1
rosmariinin oksaa4
olutta3 dl
barbeque kastiketta2 dl
pakettia Uotilan maalaisruislimppua3
tomaattisiivuja1 kg
suolakurkkuviipaleita1 prk
majoneesia3-4 dl
salaattiruukkuja3 kpl
Mozzarella- tai cheddarjuustoviipaleita24 siivua
Valmistusohjeet
Ota liha lämpiämään huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi. Lämmitä uuni 170 asteiseksi. Mausta lihan pinnat suolalla. Laita possu uunipataan tomaattimurskan ja muiden mausteiden kanssa, lisää kuoritut valkosipulinkynnet pataan. Kaada olut pataan ja lisää tarvittaessa vielä vettä, jotta liha on lähes kokonaan peittynyt nesteeseen.
Kypsennä 170 asteessa 20-30 minuuttia, jotta kaikki ainekset ovat lämmenneet hyvin. Laita uunipadan kansi (tai folio) padan päälle. Laske lämpötila 130 asteeseen ja hauduta vielä neljä tuntia.
Lihan pitäisi olla nyt hyvin hajoavaa. Riko liha kahdella haarukalla ja nostele se toiseen astiaan mikäli nestettä on vielä paljon jäljellä. Mausta liha vielä barbeque kastikkeella, lisää suolaa tarvittaessa ja laita herkku esille. Pulled Pork -leivän lisukkeet voi laittaa erikseen esille, jotta syöjät voi koota leipänsä itse.
Vinkki! Myös kinkusta voi tehdä nyhtöpossua. Nyhtöpossun eli Pulled Porkin lihoiksi käy ruhon osat, joissa on hyvin rasvaa, esim. possunniska, lapa ja kinkku. Possun fileistä ei saa niin mehevää lopputulosta.