Rapu-caesarsalaatti

Alkanutta rapukautta voi juhlistaa maukkaasti salaatilla. Uotilan rapu-caesarsalaatti pitää yllään jokirapujen lisäksi tietenkin maukkaita leipäkuutioita.

  • Saaristolaislimppu
  • Salaatti

Ainekset

  • anjovisfileitä10-12 kpl
  • valkosipulinkynttä3 kpl
  • täysmajoneesia200 g
  • parmesanjuustoraastetta¾ dl
  • vettä2-3 rkl
  • Mustapippuria myllystä
  • Saaristolaislimppua4 siivua
  • rypsiöljyä4 rkl

Valmistusohjeet

  1. Soseuta anjovisfileet ja valkosipulinkynnet sauvasekoittimella ja lisää majoneesi sekä parmesanraaste. Sekoita massa tasaiseksi ja ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä. Mausta vielä mustapippurilla.
  2. Leikkaa saaristolaisleipäviipaleet reiluiksi kuutioiksi. Laita öljy pannulle ja paahda leipäkuutiot kuumalla pannulla noin 2-3 minuutin ajan, kääntele kuutioita jotteivat ne pala. Kaada paahdetut leipäkuutiot lautaselle jäähtymään ja odottamaan.
  3. Kokoa salaatti sekoittamalla caesarkastike revittyjen salaatinlehtien joukkoon, nostele lautaselle ja kokoa muut raaka-aineet päälle, saaristolaisleipäkuutiot, siivutettu kurkku, parmesanjuustolastut ja jokiravut. Voit koristella salaatin vielä syötävillä kukilla.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu

LISÄÄ RESEPTEJÄ SAARISTOLAISLIMPUSTA

KOKEILE MYÖS NÄITÄ