kana-ceasarleipä

Kana-caesarleipä

Caesarsalaatti on klassikko, jonka voi hyvin tehdä myös leiväksi. Leipäkrutonkien sijaan mukavaa vaihtelua tuo ravitseva perunalimppu. Myös juustoa voi hyvin vaihdella ja suosia voimakkaita kotimaisia juustoja.

  • Alkuruoka
  • Pääruoka
  • Perunalimppu
  • Välipala

Ainekset

  • kanan paistileikettä 4 kpl
  • romaine salaattia100g
  • caesar kastiketta6 rkl
  • juustoa lastuina (esim. Jukolan cheddar tai Heikkilän Juustolan Rudolf)6-8 rkl
  • perunalimppua4 viipaletta
  • (3-4 rouhaisua mustapippuria pippurimyllystä)
  • (2 rouhaisua merisuolaa myllystä)
  • anjovisfileitä65g
  • valkosipulinkynttä3 kpl
  • täysmajoneesia (Hellmanns) 200 g
  • parmesanraastetta3/4 dl
  • vettä2-3 rkl

Valmistusohjeet

  1. Mausta kanan paistileike suolalla ja valkopippurilla, halutessasi voit lisätä myös valkosipulia ja puristaa mandariinista ruokalusikallisen mehua.
  2. Kypsennä kanan paistileike 200-asteisessa uunissa, kunnes on mehevän kypsä.
  3. Leikkaa romaine salaatti ohueksi siivuiksi ja mausta se perinteisesti caesar kastikkeella TAI oliiviöljyllä (3 rkl) ja sitruunamehulla (2 rkl).
  4. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla, viimeistele juustolastuilla ja nostele salaatti sekä viipaloitu kana leipäviipaleiden päälle ja nauti!
  5. Caesar-kastike
  6. Soseuta anjovisfileet ja valkosipulinkynnet sauvasekoittimella ja lisää majoneesi sekä parmesanraaste.
  7. Sekoita massa tasaiseksi ja ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä. Mausta vielä mustapippurilla.

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu

LISÄÄ RESEPTEJÄ PERUNALIMPUSTA

LISÄÄ TÄMÄN KALTAISIA RESEPTEJÄ