Valmistujaisten ja muiden juhlien suolainen tarjoiltava on helppotekoinen graavilohi-rapuleipä. Täytettä voi käyttää esimerkiksi ruislimpun kanssa.
Alkuruoka
Juhla
Maalaisruislimppu
Munaton
Jaa:
Ainekset
graavilohta100 g
katkarapuja100 g
avomaan kurkku½
maustamatonta tuorejuustoa200 g
smetanaa2 rkl
sitruunamehua2-3 rkl
tilliä2 rkl
ruohosipulia2 rkl
Maustetaan hienolla merisuolalla ja valkopippurilla
Valmistusohjeet
Kuori avomaan kurkku ja poista siitä siemenet lusikalla. Pilko graavilohi, katkaravut ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuusto, smetana ja sitruunamehu joukkoon. Lisää hienoksi pilkotut yrtit joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
Mausta vielä valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla. Levitä täytettä leipäviipaleen päälle. Ennen tarjoilua koristele vielä iduilla, rucolan versoilla, sekä lohen mädillä.
Vinkki! Halutessasi voit muotoilla leivät neliöiksi tai pyöreiksi muoteilla.