Korvasienimuhennosta ja parsaa

Korvasienen aika on parhaimmillaan! Myös parsan kausi jatkuu ja nämä kaksi ovatkin loistavia maukkaan maalaisruislimpun kanssa.

  • Alkuruoka
  • Maalaisruislimppu

Ainekset

  • korvasieniä150 g 
  • sipuli½ 
  • voita20 g 
  • vehnäjauhoja2 tl 
  • vispikermaa1 ½ dl 
  • Hienoa merisuolaa ja mustapippuria
  • tankoparsaa1 nippu 
  • voita2 rkl 
  • sitruunamehua2 rkl 
  • Hienoa merisuolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Pilko korvasienet ja sipuli pieniksi paloiksi ja ruskista ne voin kanssa pannulla. (Voit halutessasi paistaa timjamin oksiakin pannulla hetken, ne antavat hyvää makua muhennokseen).
  2. Lisää paistokseen ripotellen vehnäjauho hyvin sekoittaen ja valuta kerma joukkoon kokoajan sekoittaen. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa parsan tyvestä puiseva osa pois, n. 2-3 cm. Kuori tankoparsat leikkuulautaa vasten ja laita ne jääkylmään veteen (näin parsasta tulee entistäkin rapeampi ja myös nahistuneet parsat saadaan näin virkoamaan).
  4. Laita voinokareet kuumalle pannulle ja lisää kuivatut tankoparsat joukkoon. Heiluttele pannua huolella, jotta parsat kypsyvät tasaisesti. Ota pannu pois levyltä ja purista sitruunamehu parsojen päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Laita paistinpannun päälle kansi, jolloin parsat kypsyvät vielä muutaman minuutin.
  5. Nostele parsat paahdettujen ruislimppuviipaleiden päälle ja tämän päälle vielä herkullinen korvasienimuhennos.
  6. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan Maalaisruislimppu pakkauskuva

Maalaisruislimppu