Tattimunakas

Sienien aika on parhaimmillaan ja nyt eletään tattien sesonkia. Tatit ovatkin loistavia aamupalakavereita yhdessä ruislimpun kanssa.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

  • Aamupala
  • Maalaisruislimppu

Ainekset

  • tatteja100 g 
  • sipuli½ 
  • valkosipulivoita25 g 
  • kurpitsaa100 g 
  • Mustapippuria
  • hienoa merisuolaa½ tl 
  • kananmunaa
  • vispikermaa¾ dl 
  • siivua kylmäsavuporoa leikattuna pieneksi kuutioiksi5
  • siivua savujuustoa raastettuna4
  • Maalaisruislimppua tattimunakkalla
  • Kuumaa juotavaa esim. teetä
  • Jugurttia, kauden marjoja ja hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Pilko tatit sentin kuutioiksi ja sipulit pienemmäksi kuutioiksi. Paista ne valkosipulivoissa pannulla kypsiksi. Lisää pieniksi kuutioidut kurpitsat joukkoon ja mausta pippurilla, sekä ripauksella suolaa.
  2. Kaada kasvikset leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, esim. neljän munan kakkuvuoka käy tähän hyvin. Sekoita kananmunat, kerma ja suola tasaisesti keskenään. Kaada munamassa kasvisten päälle ja ripottele kylmäsavuporo sekä juustoraaste vielä päälle.
  3. Paista munakas 220 asteessa, n. 12-15 min kunnes pinta on kauniin värinen eikä munakas enää hytise. Anna jäähtyä hyvin.
  4. Voit myös valmistaa munakkaan jo edellisenä päivänä. Leikkaa munakkaasta viipaleita ruislimpun päälle ja aamupala on valmista nautittavaksi.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu