Kalastajan voileipäkakku

Kalan ystäville on tarjolla maukas ja raikas voileipäkakku! Maistuvat limppukerrokset täytteineen kelpaavat niin juhlaan kuin kesänaloituskemuihinkin!

  • Juhla
  • Maalaisruislimppu
  • Perunalimppu

Ainekset

  • pekonia150 g 
  • keitettyä kananmunaa
  • majoneesia2-3 rkl 
  • kylmäsavulohta150 g 
  • oliiviöljyä2 rkl 
  • punasipulia (pilkottuna)½ dl 
  • sitruunamehua1 rkl 
  • nippu vihreää parsaa
  • sitruunamehua2 rkl 
  • smetanaa1 prk 
  • Mausta hienolla merisuolalla ja pippurilla

Valmistusohjeet

  1. Kaikki leipäviipaleet kantataan. Leipäkerrokset kostutetaan kivennäisvedellä. Yhteen suorakaiteenmalliseen voileipäkakkuun tarvitaan 1 pkt Uotilan perunalimppua ja 1 pkt Uotilan maalaisruislimppua.
  2. Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla rapeiksi. Valuta liika rasva siivilän läpi ja kaada pekonit talouspaperin päälle kuivumaan.
  3. Leikkaa keitetyt kananmunat munaleikkurilla kuutioiksi, lisää jäähtyneet pekonipalat ja majoneesi joukkoon, sekoita ja mausta massa hienolla merisuolalla ja valkopippurilla. Täyte levitetään kostutetun ruislimppukerroksen päälle ja jää siten kakun alimmaiseksi. Laita täytteen päälle kerros perunalimppua.
  4. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi, kuin myös punasipuli. Lisää oliiviöljy, sitruunamehu ja mausta täyte hienolla merisuolalla ja pippurilla. Täyte nostellaan perunalimppukerroksen päälle jolloin se jää keskimmäiseksi kerrokseksi. Nostele ruislimppuviipaleet täytteen päälle.
  5. Kuori parsa ja paloittele se ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruunamehu joukkoon ja anna parsan marinoitua hetken. Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja sekoita parsa joukkoon. Mausta massa. Nostele täyte tasaisesti ruislimppukerroksen päälle ja tee viimeinen leipäkerros perunalimpusta. P.S. Parsan nuput voit säästää kakun koristelua varten!
  6. Kuorruta ja koristele kylmäsavulohella, ilmakuivatulla kinkulla, kukilla, salaateilla yms. makusi mukaan!
  7. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu