75-vuotiaan Uotilan Leipomon voileipäkakku

Upea voileipäkakku, joka on tehty Uotilan Maalaisruislimpusta. Onnea 75-vuotisesta historiasta!

  • Juhla
  • Maalaisruislimppu
  • Munaton

Ainekset

2 annosta
  • Uotilan Maalaisruislimppu leipäviipaleita12 kpl
  • Kosteutukseen 1 dl vettä, johon on liuotettu yksi kasvisliemikuutio
  • Kinkkutäyte
  • Juusto-kurkkutäyte
  • Majoneesia kakun kuorrutukseen½ dl
  • ½ purkkia tuorejuustoa (mausteinen oman maun mukaan) kakun kuorrutukseen
  • Koristeluun: Kinkku, kirsikkatomaatti, kurkku, herneenverso, retiisi jne.
  • Kermaviili
  • Kinkkukuutioita
  • Punasipulikuutioita
  • Sitruunapippuria
  • Ruokalusikallinen makeahkoa sinappia
  • Kermaviili
  • Juustoraastetta (Oltermanni)
  • Sitruunapippuria
  • Kurkkusalaattia

Valmistusohjeet

  1. Laita 3 viipaletta alimmaiseksi lautaselle/alustalle ja kostuta ne kasvisliemellä.
  2. Lisää ensin juusto-kurkkutäyte. Kostuta taas.
  3. Laita seuraavat 3 viipaletta ja lisää kinkkutäyte. Kostuta.
  4. Laita kolmas kerros leipäviipaleita ja päälle loput täytteet (molempia).
  5. Lopuksi neljäs ja viimeinen kerros leipäviipaleita. Kostuta.
  6. Pakkaa sen jälkeen kokonaisuus voipaperin sisään, painele tiiviiksi ja laita jääkaappiin yöksi maustumaan.
  7. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi keskenään yhdeksi massaksi.
  8. Kuorruta koko pinta majoneesi-tuorejuustoseoksella. Aloita koristelu.
  9. Resepti ja kuva: Thomas S.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu