Puutarhan voileipäkakku

Kevään valmistujaiset ovat kohta käsillä! Tässäpä oiva vinkki sesongin voileipäkakkuun. Maukkaiden perunalimppu- ja maalaisruislimppukerrosten välistä löytyy mehevät kana- ja vihannestäytteet.

  • Maalaisruislimppu
  • Perunalimppu

Ainekset

  • säilykepaprikaviipaleita½ prk 
  • valkosipulituorejuustoa100 g 
  • kanankoipireittä (kypsennettyä)1 kpl 
  • täysmajoneesia1 rkl 
  • smetanaa1 rkl 
  • sitruunamehua1 rkl 
  • Mausta hienolla merisuolalla ja valkopippurilla
  • tomaattia300 g 
  • oliiviöljyä2 rkl 
  • punttia ruohosipulia½
  • Mausta hienolla merisuolalla ja pippurilla
  • täysmajoneesia2 dl 
  • smetanaa1 dl 
  • Mausta massa suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla

Valmistusohjeet

  1. Kaikki leipäviipaleet kantataan. Leipäkerrokset kostutetaan kivennäisvedellä, myös tomaateista valunutta mehua voi käyttää kostutukseen. Yhteen kerrokseen tarvitaan ⅔ pakettia Uotilan limppua. Reseptistä tulee yksi voileipäkakku 20 cm pyöreään kakkuvuokaan.
  2. Levitä valkosipulituorejuusto ensimmäisen ruislimppuleipäkerroksen päälle. Laita pilkotut paprikat tuorejuuston päälle. Nostele seuraava leipäkerros perunalimpusta.
  3. Renssaa koipireidestä liha ja leikkaa se pienemmäksi palasiksi. Sekoita loput aineet joukkoon ja mausta massa. Täyte laitetaan edellisen voileipäkerroksen päälle.
  4. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi siivilään. Liika neste valutetaan pois, jonka jälkeen oliiviöljy ja mausteet lisätään yhdessä pieneksi hienonnetun ruohosipulin kanssa. Täyte nostellaan ylimmäksi kerrokseksi.
  5. Kuorruta ja koristele vihanneksilla, salaateilla yms. makusi mukaan! Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan Maalaisruislimppu pakkauskuva

Maalaisruislimppu