mätidippi

Mätidippi

Mätidippi on viikonlopun aatelia ja juhlien maukas suosikki. Mätidippi toimii Saaristolaislimpun kanssa erinomaisesti ja on erittäin helppo tehdä.

  • Juhla
  • Saaristolaislimppu
  • Välipala

Ainekset

  • maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)200 g
  • turkkilaista jugurttia (10%)150 g
  • tuoretta tilliä (hienoksi pilkottua)0,5 dl
  • 6 rouhaisua valkopippuria myllystä
  • 6 rouhaisua merisuolaa myllystä
  • kevätsipulia (pieneksi pilkottuna)1 dl
  • muikunmätiä (suomalaista)100 g
  • Saaristolaislimppua 2 pkt

Valmistusohjeet

  1. Ota muikunmäti edellisenä päivänä sulamaan jääkaappiin (pääosin mädit myydään pakasteena). Monesti mäti vaatii myös valuttamista. Mikäli mäti on vetistä laita siivilään puhdas kahvinsuodatinpaperi, nostele mäti sen sisälle ja peitä kulho kelmulla, anna mätisiivilän valua kulhon päällä jääkaapissa noin 6h
  2. Sekoita maustamaton tuorejuusto ja turkkilainen jogurtti keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon hienoksi pilkottu tilli ja mausteet. Pilko kevätsipuli pieneksi. Nostele tuorejuusto-jogurttimassasta osa tarjoilukulhoon ja kerrostele se mädin sekä kevätsipulin kanssa. Koristele halutessasi vielä salaatinversoilla. Paahda saaristolaislimppuviipaleet ja puolita ne, sitten vain dippailemaan!

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu

RESEPTIT SAARISTOLAISLIMPUSTA

LISÄÄ TÄMÄN KALTAISIA RESEPTEJÄ