Isänpäivän riistaleipä kanttarellikastikkeella

Tämän parempaa ruokaisaa leipää ei maailmasta löydy.

  • Maalaisruislimppu
  • Munaton
  • Pääruoka

Ainekset

3 annosta
  • Uotilan Maalaisruislimppu leipäviipaleita
  • 240g riistakäristyslihaa (pakaste) (riittää kolmeen leipään)
  • Levite
  • Salaattia
  • Kanttarellikastike
  • Koristeeksi puolukoita
  • Suola
  • Litra kanttarelleja1
  • Voita ja öljyä paistamiseen
  • Sipuli1
  • Kermaa1 dl
  • Suola ja mustapippuri

Valmistusohjeet

  1. Paista kanttarellit voissa ja öljyssä.
  2. Anna hetken paistua ja kaada ylimääräinen neste pois.
  3. Lisää sipuli ja kerma. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  4. Paista käristysliha voissa.
  5. Paahda leivät leivinpaahtimessa.
  6. Voitele leipä ja asettele päälle salaatinlehti.
  7. Kokoa sen jälkeen leipä käristyslihalla, kanttarellikastikella ja koristele lopuksi puolukoilla. Ripaus suolaa vielä päälle.
  8. Resepti ja kuva: Thomas S.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu