Herkullinen Kantarelli-pekonikeitto

Kantarellit maistuvat kaikille. Lämmin kantarelli-pekonikeitto on varma hitti arkeen.

  • Alkuruoka
  • Keitto
  • Lapin Puikulaperuna
  • Munaton

Ainekset

2 annosta
  • Voita50 g
  • Sipuli silppuna1
  • Kantarelleja1/2 l
  • Vettä5 dl
  • Kasvisliemikuutio1/2
  • Ruokakermaa2 dl
  • Sulatejuustoa100 g
  • Lapin Puikulaperuna leipäviipale suurustukseen1
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria
  • Tuoretta timjamia koristeeksi
  • 1 paistettu pekoniviipale murusina koristeeksi

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi kattilassa.
  2. Kuullota sipulisilppua hetki.
  3. Lisää joukkoon paloitellut kantarellit ja paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  4. Lisää vesi, liemikuution pala, kerma ja sulatejuusto.
  5. Keitä miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia.
  6. Lisää leipä palasina ja keitä vielä viisi minuuttia.
  7. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa.
  8. Paista pekoni ja jäähdytä talouspaperin päällä.
  9. Ripottele keiton pinnalle pekonimurut ja tuoretta timjamia.

Leipäsuositus

Lapin Puikulaperuna

LISÄÄ RESEPTEJÄ LAPIN PUIKULAPERUNASTA

KOKEILE MYÖS NÄITÄ