Saaristolaisleivän kaveriksi sopii hyvin myös riista. Kylmäsavuporo saa kaverikseen sinapilla maustetun levitteen. Yhdessä makupari sopii esimerkiksi loppuvuoden juhlatarjoiltavaksi, vaikkapa illanistujaisiin.
Resepti ja kuvat: Tekla Wannas
Alkuruoka
Iltapala
Juhla
Saaristolaislimppu
Jaa:
Ainekset
8 leipää tai n. 20 coctailpalaa
maustamatonta tuorejuustoa150 g
ranskankermaa1 rkl (25 g)
sinappia1 rkl (15 g)
kylmäsavuporoa3 siivua per leipäviipale
saaristolaisleipäviipaletta8-10
suolakurkku1
Koristeluun: timjamia
Valmistusohjeet
Mikäli teet pieniä coctailpaloja, levite riittää noin 20:n coctailpalaan ja yhdestä leipäsiivusta saa kaksi coctailpalaa. Tällöin myös 1 siivu kylmäsavuporoa per coctailpalaleipä riittää.
Sekoita tuorejuusto, sinappi ja ranskankerma hyvin keskenään tasaiseksi massaksi.
Laita levitettä leivän päälle reilusti lusikalla nostellen ja nostele kylmäsavuporosiivut sen päälle.
Aseta vielä paloitellut suolakurkkupalat poron viereen.