Kylmäsavu­poroleipä sinappi-tuorejuusto­levitteellä

Saaristolaisleivän kaveriksi sopii hyvin myös riista. Kylmäsavuporo saa kaverikseen sinapilla maustetun levitteen. Yhdessä makupari sopii esimerkiksi loppuvuoden juhlatarjoiltavaksi, vaikkapa illanistujaisiin.

Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

  • Alkuruoka
  • Iltapala
  • Juhla
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

8 leipää tai n. 20 coctailpalaa
  • maustamatonta tuorejuustoa150 g
  • ranskankermaa1 rkl (25 g)
  • sinappia1 rkl (15 g)
  • kylmäsavuporoa3 siivua per leipäviipale
  • saaristolaisleipäviipaletta8-10
  • suolakurkku1
  • Koristeluun: timjamia

Valmistusohjeet

  1. Mikäli teet pieniä coctailpaloja, levite riittää noin 20:n coctailpalaan ja yhdestä leipäsiivusta saa kaksi coctailpalaa. Tällöin myös 1 siivu kylmäsavuporoa per coctailpalaleipä riittää.
  2. Sekoita tuorejuusto, sinappi ja ranskankerma hyvin keskenään tasaiseksi massaksi.
  3. Laita levitettä leivän päälle reilusti lusikalla nostellen ja nostele kylmäsavuporosiivut sen päälle.
  4. Aseta vielä paloitellut suolakurkkupalat poron viereen.

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu