Graavilohitartar

Graavilohi on loistava raaka-aine, varsinkin kun sen yhdistää Saaristolaislimppuun. Tässä on pala maukasta saaristoa!

  • Alkuruoka
  • Munaton
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

  • graavilohta100 g 
  • tuorejuustoa100 g 
  • tuorekurkkua100 g 
  • hienonnettua tilliä2 rkl 
  • sitruunamehua1-2 tl 
  • Merisuolaa ja musta- tai valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Pilko graavilohi pieneksi kuutioksi ja sekoita se maustamattoman tuorejuuston kanssa. Kuori kurkku, poista keskellä olevat siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen, mausta ja levitä paksu kerros limppuviipaleen päälle.
  2. Lisää raikkautta toiseen jyväiseen voileipäkerrokseen saadaan jäävuorisalaatista. Pilko jäävuorisalaatti ohueksi ja marinoi se oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla sekä pilkotulla ruohosipulilla. Jäävuorisalaatin päälle laitetaan vielä muutama siivu graavilohta, sitten vain limppusiivut yhteen ja herkuttelemaan!
  3. Vinkki! Voit halutessasi tehdä tartarin myös ilman tuorejuustoa, lisää tuolloin pieni tilkka öljyä graavilohimassaan.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu