Poroleipä

Resepti

Kylmäsavustettu poro ja sienet kuuluvat voimakkaasti syksyyn, ja ne sopivatkin loistavasti jyväisän Kaski Riihiruislimpun makupariksi.

Sienisalaatti poroleivälle

300 g metsäsieniä kuutioituna
¾ dl punasipulia pilkottuna
½ dl täysmajoneesia
½ dl ranskankermaa
mustapippuria ja hienoa merisuolaa

Valuta sienet hyvin. Lisää sienien joukkoon pieneksi pilkottu punasipuli, täysmajoneesi ja ranskankerma. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja rouhi reilusti mustapippuria joukkoon ja mausta tarvittaessa suolalla.

Poroleipä (n. 10:lle)

200 g kylmäsavustettua poronpaistia
1 ruukku salaattia

Levitä salaatinlehdet limppuviipaleiden päälle. Laita päälle reilusti sienisalaattia ja muutama siivu kylmäsavustettua poroa. Leipä on valmis herkuteltavaksi.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kaski Riihiruislimppu