Saaristolaisleivät saaristolaislimpulla

Kalaisat saaristolaisleivät

Herkullisten kalaleipien makupariksi ei tarvitse montaa asiaa. Näissä kaikissa leivissä on levitteeksi tehty smetanavaahto, joka sopii kalan kuin kalan kanssa. Nämä leivät sopivat hyvin myös vieraiden kestitsemiseen!

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

  • Alkuruoka
  • Munaton
  • Saaristolaislimppu
  • Välipala

Ainekset

12
  • smetanaa 360 g (3 prk)
  • hienonnettua merisuolaa1 tl
  • hienonnettua valkopippuria½ tl
  • Saaristolaisleipä1 pkt
  • Smetanavaahtoa
  • Graavilohta, frittimuikkuja tai muikunmätiä
  • Salaattia
  • Tilliä
  • Versoja
  • Kurkkusiivuja

Valmistusohjeet

  1. Smetanavaahto kalaleiville. Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja mausta se suolalla ja hienonnetulla valkopippurilla, sekoita mausteet hyvin joukkoon.
  2. Nostele smetanavaahtoa noin 1,5 rkl leipäviipaleiden päälle. Laita tämän jälkeen haluamasi täytteet smetanavaahdon päälle, esim. graavilohileipään salaattia, kurkkua ja graavilohta. Mätileipiä tehdessä, mäti kannattaa laittaa valumaan edellisenä iltana jääkaappiin esim. suodatinpaperin läpi. Muista suojata kalatuotteet kuivumiselta aina kelmulla tai muutoin ilmatiiviisti jääkaapissa.
  3. Vinkki! Samalla reseptillä saat tehtyä cocktailpaloja myös juhliin leikkaamalla limppuviipaleen pienemmäksi. Voit myös tehdä pienempiä cocktailpaloja erimallisilla piparkakkumuoteilla.

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu