Herkullisten kalaleipien makupariksi ei tarvitse montaa asiaa. Näissä kaikissa leivissä on levitteeksi tehty smetanavaahto, joka sopii kalan kuin kalan kanssa. Nämä leivät sopivat hyvin myös vieraiden kestitsemiseen!
Resepti ja kuva: Tekla Wannas
Alkuruoka
Munaton
Saaristolaislimppu
Välipala
Jaa:
Ainekset
12
smetanaa 360 g (3 prk)
hienonnettua merisuolaa1 tl
hienonnettua valkopippuria½ tl
Saaristolaisleipä1 pkt
Smetanavaahtoa
Graavilohta, frittimuikkuja tai muikunmätiä
Salaattia
Tilliä
Versoja
Kurkkusiivuja
Valmistusohjeet
Smetanavaahto kalaleiville. Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja mausta se suolalla ja hienonnetulla valkopippurilla, sekoita mausteet hyvin joukkoon.
Nostele smetanavaahtoa noin 1,5 rkl leipäviipaleiden päälle. Laita tämän jälkeen haluamasi täytteet smetanavaahdon päälle, esim. graavilohileipään salaattia, kurkkua ja graavilohta. Mätileipiä tehdessä, mäti kannattaa laittaa valumaan edellisenä iltana jääkaappiin esim. suodatinpaperin läpi. Muista suojata kalatuotteet kuivumiselta aina kelmulla tai muutoin ilmatiiviisti jääkaapissa.
Vinkki! Samalla reseptillä saat tehtyä cocktailpaloja myös juhliin leikkaamalla limppuviipaleen pienemmäksi. Voit myös tehdä pienempiä cocktailpaloja erimallisilla piparkakkumuoteilla.