Muikkuleipä saaristolaislimpulla

Saaristolaisen muikkuleipä

Herkullisten kalaleipien makupariksi ei tarvitse montaa asiaa. Muikun kaveriksi kannattaa tehdä helppo smetanavaahto, jota voi yhdistellä muidenkin kalojen kanssa makupariksi.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

  • Alkuruoka
  • Saaristolaislimppu
  • Välipala

Ainekset

12 kpl
  • Smetanaa360 g (3 prk)
  • Hienonnettua merisuolaa1 tl
  • Hienonnettua valkopippuria½ tl
  • Saaristolaisleipä1 pkt
  • Smetanavaahtoa1,5 rkl / leipä
  • Frittimuikkuja 0,5 dl / leipä
  • Minisalaattia tai retiisinversoja

Valmistusohjeet

  1. Smetanavaahto muikkuleiville. Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja mausta se suolalla ja hienonnetulla valkopippurilla, sekoita mausteet hyvin joukkoon.
  2. Nostele smetanavaahtoa noin 1,5 rkl leipäviipaleiden päälle. Nostele tämän jälkeen frittimuikut ja salaatit tai versot smetanavaahdon päälle.
  3. Vinkki! Samalla smetanavaahdon reseptillä saat tehtyä erilaisia kalaleipiä arkeen tai juhlaan!

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu