Herkullisten kalaleipien makupariksi ei tarvitse montaa asiaa. Muikun kaveriksi kannattaa tehdä helppo smetanavaahto, jota voi yhdistellä muidenkin kalojen kanssa makupariksi.
Resepti ja kuva: Tekla Wannas
Alkuruoka
Saaristolaislimppu
Välipala
Jaa:
Ainekset
12 kpl
Smetanaa360 g (3 prk)
Hienonnettua merisuolaa1 tl
Hienonnettua valkopippuria½ tl
Saaristolaisleipä1 pkt
Smetanavaahtoa1,5 rkl / leipä
Frittimuikkuja 0,5 dl / leipä
Minisalaattia tai retiisinversoja
Valmistusohjeet
Smetanavaahto muikkuleiville. Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja mausta se suolalla ja hienonnetulla valkopippurilla, sekoita mausteet hyvin joukkoon.
Nostele smetanavaahtoa noin 1,5 rkl leipäviipaleiden päälle. Nostele tämän jälkeen frittimuikut ja salaatit tai versot smetanavaahdon päälle.
Vinkki! Samalla smetanavaahdon reseptillä saat tehtyä erilaisia kalaleipiä arkeen tai juhlaan!