Poroa ja vihannessalaattia

Poro on parasta, varsinkin maukkaan perunalimpun kanssa! Tässä Uotilan ensimmäinen porosesongin reseptisuositus, jossa maistuvat myös kauden juurekset.

  • Juhla
  • Munaton
  • Perunalimppu
  • Välipala

Ainekset

  • selleriä40 g 
  • lanttua50 g 
  • porkkanaa100 g 
  • ranskankermaa2-3 rkl 
  • Mustapippuria
  • Piparjuurta

Valmistusohjeet

  1. Kuori juurekset ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Keitä juureskuutioita suolatussa vedessä muutama minuutti ja valuta ne siivilän läpi hyvin sekä jäähdytä.
  2. Kun juurekset ovat hyvin jäähtyneet lisää ranskankermaa tai smetanaa, juuri sen verran, että juurekset muodostavat massan. Mausta massa mustapippurilla, hienolla merisuolalla. Raastamalla piparjuurta vielä mausteeksi, saat vielä maistuvamman lopputuloksen.
  3. Tarjoile juuressalaatti kylmäsavuporoleikkeen ja perunalimpun kera.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu