Uudet perunat Uotilan tapaan

Uudet perunat ovat jokavuotinen herkku, jotka perinteisesti syödään kalan kanssa. Leivän kanssa siitä voi tehdä helppoa matkaevästä tai piknik-herkkua!

  • Maalaisruislimppu
  • Perunalimppu
  • Välipala

Ainekset

  • keitettyjä uusia perunoita½ kg 
  • oliiviöljyä1 dl 
  • valkoviinietikkaa1 rkl 
  • punttia ruohosipulia½ 
  • Hienoa merisuolaa
  • (1-2 tl sokeria)

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi keitetyt uudet perunat kulhoon. Lisää oliiviöljy ja mausteet, kääntele viipaleita marinadissa. Pilko ruohosipuli pieneksi ja lisää joukkoon. Anna maustua vähintään tunnin.
  2. Nostele salaatti limppuviipaleiden päälle. Ruislimpun päälle suosittelemme perunasalaatin lisäksi avomaankurkkuviipaletta, sekä graavilohta ja perunalimpun päälle sopii silli sekä smetana.
  3. Maukkaita hetkiä!
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas 

Leipäsuositus

Uotilan Maalaisruislimppu pakkauskuva

Maalaisruislimppu