Tomaatti-makrillileipä

Tämä resepti sopii mainiosti mm. koululaisen suuhun sen terveellisten raaka-aineiden ansiosta. Makrillin rasvainen maku sopii loistavasti yhteen miedon tomaattikastikkeen kanssa. Rasvainen kala on terveellinen vaihtoehto, varsinkin kun tarvitsemme paljon omega-3-rasvoja.

Resepti ja kuva: Thomas S.

  • Laktoositon
  • Saaristolaislimppu
  • Välipala

Ainekset

1 annos
  • Uotilan Saaristolaislimppu leipäviipale1
  • levite
  • jäävuorisalaatin lehti
  • nahaton ja ruodoton makrillifilé2 kpl
  • tomaattikastiketta
  • majoneesia1 rkl
  • kurkkua3 siivua
  • suola ja mustapippuri
  • tilliä

Valmistusohjeet

  1. Laita ensin levitettä Uotilan Saaristolaislimpun päälle.
  2. Asettele sen jälkeen alimmaiseksi jäävuorisalaatinlehti.
  3. Tee sen jälkeen makrillitomaattiseos (voit ostaa kaupasta myös valmiina).
  4. Makrillitomaattiseoksessa yhdistetään makrillifileet ja tomaattikastike.
  5. Laita makrillitomaattiseos leivän päälle.
  6. Mausta pippurilla ja suolalla.
  7. Koristele leipä lopuksi muutamalla kurkkuviipaleella ja tillillä.

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu