Tomaatti-makrillileipä

Tämä resepti sopii mainiosti mm. koululaisen suuhun sen terveellisten raaka-aineiden ansiosta. Makrillin rasvainen maku sopii loistavasti yhteen miedon tomaattikastikkeen kanssa. Rasvainen kala on terveellinen vaihtoehto, varsinkin kun tarvitsemme paljon omega-3-rasvoja.

  • Kaski Riihiruislimppu
  • Laktoositon
  • Välipala

Ainekset

1 annos
  • Uotilan Kaski Riihiruislimppu leipäviipale
  • levite
  • jäävuorisalaatin lehti
  • 2 kpl nahaton ja ruodoton makrillifilé
  • tomaattikastiketta
  • 1 rkl majoneesia
  • 3 siivua kurkkua
  • suola ja mustapippuri
  • tilliä

Valmistusohjeet

  1. Laita ensin levitettä Uotilan Kaski Riihiruislimppu päälle.
  2. Asettele sen jälkeen alimmaiseksi jäävuorisalaatinlehti.
  3. Tee sen jälkeen makrillitomaattiseos (voit ostaa kaupasta myös valmiina).
  4. Makrillitomaattiseoksessa yhdistetään makrillifileet ja tomaattikastike.
  5. Laita makrillitomaattiseos leivän päälle.
  6. Mausta pippurilla ja suolalla.
  7. Koristele leipä lopuksi muutamalla kurkkuviipaleella ja tillillä.
  8. Resepti ja kuva: Thomas S.

Leipäsuositus

Kaski Riihiruislimppu