Syyspyttipannu ruislimpulla

Syksyn sato alkaa olla korjattu ja glögikautta availlaan. Oiva yhteenveto onkin nauttia syksyistä pyttipannuleipää glögin kanssa.

  • Maalaisruislimppu
  • Pääruoka

Ainekset

  • maa-artisokkaa100 g 
  • savukylkeä50 g 
  • punasipuli½ 
  • (tuoretta pinaattia)
  • Maustamatonta tuorejuustoa
  • Dijon sinappia1 tl 
  • oliiviöljyä2 rkl 
  • Mustapippuria ja hienoa merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä suolavedessä kuoritut maa-artisokat ja pilko ne kulhoon. Paloittele savukylki ja viipaloi punasipuli ohuiksi siivuiksi.
  2. Sekoita marinadin kaikki ainekset keskenään. Lisää marinadi pyttipannuaineksiin, tarkista maut. Halutessasi voit suikaloida tuorepinaattia vielä joukkoon.
  3. Laita ruislimppuviipaleen päälle ruokalusikallinen tuorejuustoa, jonka päälle reilusti pyttipannua. Raasta pyttipannun päälle vielä juustoa. Voimakas kermajuusto käy tähän hyvin. Laita leipä uuniin 220°C asteeseen n. 7-10 minuutiksi. Leipä on tuolloin sopivasti lämmennyt ja juusto kuorruttunut herkun päälle.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan Maalaisruislimppu pakkauskuva

Maalaisruislimppu