Silakkaherkku

Itse tehty silakkaherkku etikkaliemessä maistuu leivän päällä.

  • Iltapala
  • Maalaisruislimppu
  • Välipala

Ainekset

4 annosta
  • Uotilan Maalaisruislimppu leipäviipale
  • Levite
  • Paistettuja etikkasilakoita
  • Koristeluun sipulirenkaita
  • Koristeluun tuoretta silliä
  • Tuoreita silakoita1 kg
  • Karkeita ruisjauhoja1 dl
  • Suolaa1 tl
  • Vettä4 dl
  • Väkiviinietikkaa½ dl
  • Sokeria½ dl
  • Maustepippureita1 tl
  • Laakerinlehti½
  • Keskikokoinen sipuli viipaleina2
  • hienonnettua tilliä1 rkl
  • voita paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Perkaa ja huuhtele silakat.
  2. Sekoita ruisjauhoihin suola ja kääntele silakat seoksessa.
  3. Paista voissa kullanruskeiksi ja pane sitten kulhoon.
  4. Sekoita vesi, etikka, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja sipuli liemeksi ja kaada silakoiden päälle.
  5. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Asettele silakat syvälle vadille, kaada päälle marinadi ja koristele sipuliviipaleilla ja hienonnetulla tillillä.
  6. Silakkaherkku –leivän saat kokoamalla leivän päälle etikkasilakat.
  7. Lisää koristeeksi tuoreita sipulirenkaita ja tuoretta tilliä.
  8. Tämän herkkuleivän voi nauttia napsin kera (vain viikonloppuisin tai pyhien aikaan)!

Leipäsuositus

Uotilan Maalaisruislimppu pakkauskuva

Maalaisruislimppu