Sillikaviaari

Sillikaviaari on ehdottomasti limppujen paras ystävä ja oiva juhlatarjottava. Herkku on helppo valmistaa ja sen voi tarjoilla osana juhlapöytää tai alkupalana kuohuvan kanssa.

  • Juhla
  • Perunalimppu

Ainekset

  • matjessilliä100 g 
  • smetanaa (2 prk)240 g 
  • tilliä2 rkl 
  • siianmätiä50 g 
  • Valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Sulata siianmäti (mikäli se on jäistä). Siianmädin ollessa hyvin vetistä on sitä parempi myös valuttaa hieman.
  2. Pilko matjessilli ja punasipuli pieniksi kuutioiksi.
  3. Leikkaa tilli hienoksi ja laita kaikki samaan kulhoon.
  4. Vatkaa smetana vaahdoksi ja mausta se valkopippurilla. Sekoita smetana ja pilkotut ainekset hyvin keskenään.
  5. Lisää viimeisenä siianmäti joukkoon. Mausta tarvittaessa vielä suolalla.
  6. Sillikaviaarin voi tarjota suoraan perunalimppuviipaleen päältä tai erillisestä astiasta limppujen vierestä.
  7. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu