Saaristolaisen jättirapupannu

Herkulliset jättiravut sopivat mainiosti Saaristolaislimpun kanssa nautittavaksi. Mausteinen jättirapupannu sopii lämmittämään makuhermoja aina alkukeväästä myöhäiseen syksyyn.

  • Maalaisruislimppu
  • Pääruoka

Ainekset

  • jättikatkarapuja300 g
  • lohta (kuutioituna)200 g
  • rypsiöljyä2 rkl
  • keltainen paprika1 kpl
  • kirsikkatomaatteja300 g
  • chilipaprika1 kpl
  • valkosipulin kynsi (kuorittuna)1 kpl
  • punaista currytahnaa4 tl
  • hienoa merisuolaa0,5 tl
  • Saaristolaislimppua4-6 siivua
  • (lisukkeeksi tuoretta korianteria)

Valmistusohjeet

  1. Sulata jättiravut edellisenä päivänä jääkaapissa ja tee selkäsivuun pitkä viilto, poista suoli ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Paloittele lohi pieniksi kuutioiksi.
  2. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele myös paprika palasiksi, sekä chilipaprika ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannu ja laita pannulle rypsiöljy, paprikat ja kirsikkatomaatit paistumaan muutamaksi minuutiksi.
  3. Lisää joukkoon currytahna, valkosipuli ja jättikatkaravut, paista noin minuutti (kunnes jättikatkarapujen selkään tehty viilto on hyvin auennut kuumuudesta) ja lisää kookosmaito sekä suola joukkoon, sekoita hyvin sekaisin. Lisää lohikuutiot, sekoita ne joukkoon ja anna lämmetä hetken, siirrä pannu levyltä pois.
  4. Paloittele Saaristolaislimppu kuutioiksi ja tarjoile jättirapupannu Saaristolaislimppukuutioiden, sekä tuoreen korianterin kanssa.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ SAARISTOLAISLIMPUSTA