Papusalaatti ja perunalimppu

Tästä eväästä saa kirjaimellisesti papua päivään! Perunalimppu nauttii papusalaatin ruokaisasti siansavukyljen kera.

  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Munaton
  • Pääruoka
  • Perunalimppu

Ainekset

1 annos
  • valkopapuja (kuivapapuja)2 dl 
  • vettä5 dl 
  • hienoa merisuolaa½ tl 
  • oliiviöljyä½ dl 
  • hienoa merisuolaa½ tl 
  • Mustapippuria
  • tomaattia250 g 
  • Persiljaa ja ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Liota papuja 10 tuntia suolalla maustetussa vedessä ja huuhtele sen jälkeen kylmällä vedellä. Keitä pavut kypsiksi vedessä (n. 20 min) ja jäähdytä hyvin.
  2. Sekoita oliiviöljy, suola ja pippuri papujen joukkoon. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi siivilään, jotta suurimmat nesteet valuvat pois.
  3. Hienonna persilja ja ruohosipuli pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Kokoa salaatti perunalimppuviipaleen päälle ja nauti kokonaisuus paistetun savukyljen kera!
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu