Tomaatti-sipulisalaatti Uotilan tapaan

Syksy on sadonkorjuun vuoksi täynnä maukkaita makuja. Tässä klassinen tomaatti-sipulisalaatti Uotilan tapaan.

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maalaisruislimppu
  • Munaton
  • Välipala

Ainekset

1 annos
  • tomaattia kuutioituna1 ½ dl 
  • vuohen GR juustoa tai vahvaa emmentalia kuutioituna1 dl
  • punasipulia pieneksi kuutioituna½ dl 
  • oliiviöljyä1 tl
  • sitruunamehua 1 tl
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita leipien voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kaikki kuutioidut ainekset keskenään oliiviöljyn kanssa.
  2. Mausta sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla, sekä ripauksella sokeria mikäli tomaatit eivät ole kovin makeita.
  3. Rouhi reilusti mustapippuria joukkoon.
  4. Voitele paahdettu ruislimppuviipale voilla ja nostele salaatti limppuviipaleen päälle.
  5. Herkku on valmista nautittavaksi! Koristeluun voit käyttää ruiskukan terälehtiä. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu